Skip to main content

Πυρά ΝΔ κατά Μάρδα

Ο κ. Μάρδας πρέπει να γίνει άμεσα απόλυτα σαφής στις αναφορές του για τα όσα παρέλαβε το Φεβρουάριο, τονίζει ο πρώην αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, ύστερα από της δηλώσεις του νυν αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ για κενό 400 εκ

Ο κ. Μάρδας πρέπει να γίνει άμεσα απόλυτα σαφής στις αναφορές του για τα όσα παρέλαβε το Φεβρουάριο, τονίζει ο πρώην αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή την αρχική παραδοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών για «κενό» 400 εκατ. και τη μετέπειτα αναδίπλωσή του.

Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, για τις δηλώσεις του κ. Μάρδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Μάρδας, από χθες, στις συχνές δημόσιες εμφανίσεις του, επαναλαμβάνει ότι «θα εκπλαγείτε από ότι παραλάβαμε το Φεβρουάριο».

Υποθέτω πως κατανοεί ότι με το να μην γίνεται, τώρα, απολύτως σαφής, τροφοδοτεί το γενικό κλίμα της «δημιουργικής ασάφειας» που τείνει να παραλύσει την οικονομία.

Υπενθυμίζω ότι κατά την παράδοση-παραλαβή, πριν από τρεις μήνες, ο κ. Μάρδας ενημερώθηκε πλήρως από τον απερχόμενο αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών και αναλυτικά από τα διευθυντικά στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, για όλα τα ζητήματα και τις εκτιμήσεις τους.

Επειδή πιστεύω ότι στο δημόσιο βίο της χώρας μας, ο διάλογος για να είναι δημιουργικός, δεν πρέπει να γίνεται με υπονοούμενα και μελλοντικές δήθεν αποκαλύψεις, ζητώ από τον κ. Μάρδα να γίνει, άμεσα, απολύτως σαφής.

Θεωρώ πως θα συμφωνεί ότι τα αδιέξοδα στην πολιτική, δεν αποτελούν επαρκή λόγο για να θολώνουμε και άλλο την πολιτική ατμόσφαιρα στη χώρα.

Αιχμές και από Καραγκούνη

«Υπάρχει κανείς να τον μαζέψει;» διερωτάται από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Ν.Δ Κώστας Καραγκούνης για τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη, ο κ. Μάρδας αποκαλύπτει την απερίγραπτη κατάσταση που έχουν φέρει (η κυβέρνηση) τα οικονομικά της χώρας.

«Τη μια δηλώνει πως δεν έχει χρήματα για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Αργότερα μες στη μέρα ξαφνικά τα βρίσκει. Για την ώρα… Στη συνέχεια "καθησυχάζει" τους πολίτες ότι δεν πρόκειται να γίνει κούρεμα καταθέσεων, γιατί έχουν πέσει τόσο χαμηλά, που δεν έχει πια νόημα», συμπληρώνει ο εκπρόσωπος της Ν.Δ..

ZENITH