Skip to main content

Σε απόγνωση οι Λαρισαίοι μεταφορείς λόγω των Τεμπών

Την αγωνία των μεταφορέων, που πληρώνoυν βαρύτατο τίμημα λόγω των Τεμπών μετέφερε στο νομάρχη Λάρισας ο πρόεδρος της Λαρισαϊκής, κ. Κώστας Σαμαράς.
Την αγωνία ενός ολόκληρου κλάδου, αυτού των μεταφορέων, που πληρώνει βαρύτατο τίμημα λόγω των Τεμπών, μετέφερε σήμερα στο νομάρχη Λάρισας, κ. Λουκά Κατσαρό, ο πρόεδρος μιας εκ των μεγαλυτέρων μεταφορικών εταιρειών της χώρας, της «Λαρισαϊκής», κ. Κώστας Σαμαράς.

«Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει. Το κόστος που πληρώνουμε είναι βαρύτατο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας: «Κατανοούμε το πρόβλημα και κάναμε ήδη αρκετή υπομονή. Αλλά πρέπει να καταλάβουν και μας. Αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε Θεσσαλονίκη μέσω Κοζάνης κάνοντας πεντέμισι ώρες δρομολόγιο. Τα έξοδα από καύσιμα, από τις ζημιές των φορτηγών, από ανταλλακτικά είναι υπέρογκα και παρ’ όλα αυτά εμείς δεν αυξήσαμε τα μεταφορικά. Οι οδηγοί και το προσωπικό μας καταπονημένοι αντιδρούν, καθώς διακινδυνεύουν καθημερινά τη σωματική τους ακεραιότητα. Και το χειρότερο είναι ότι κανείς δεν μας δίνει μια απάντηση στο ερώτημα πότε θα λυθεί το πρόβλημα. Να μας πουν τι κάνουν μέχρι τώρα και πώς κινούνται για να ανοίξουν τα Τέμπη. Να μας πουν αν εξετάζουν τη λύση της σιδηροδρομικής γραμμής. Είμαστε στην κυριολεξία σε απόγνωση».

Από την πλευρά του ο νομάρχης κ. Κατσαρός επανέλαβε ότι συμμερίζεται απόλυτα τα δίκαια των μεταφορέων και ότι η νομαρχία έχει το θέμα στην κορυφή της καθημερινής ατζέντας της. «Πιέζουμε καθημερινά  και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να βρεθεί λύση», τόνισε ο κ. Κατσαρός, καλώντας το υπουργείο να λάβει υπόψη του την πολύ σοβαρή ζημιά που υφίστανται οι μεταφορείς των προϊόντων.

ZENITH