Skip to main content

Σε γόρδιος δεσμό εξελίσσεται ο Αστέρας Βουλιαγμένης

Η αραβοτουρκική κοινοπραξία, που κέρδισε το διαγωνισμό για τον Αστέρα Βουλιαγμένης ώστε να κατέβει το τίμημα των 400 εκατ. ευρώ.

Πιέζει η αραβοτουρκική κοινοπραξία, που κέρδισε το διαγωνισμό για τον Αστέρα Βουλιαγμένης ώστε να κατέβει το τίμημα των 400 εκατ. ευρώ που πρέπει να καταβάλει για την επένδυση.

Μετά την αλλαγή του χωροταξικού σχεδίου στο χώρο όπου εκτείνεται σήμερα η ξενοδοχειακή μονάδα και οι καμπάνες που την περιβάλλουν, η επένδυση - όπως ισχυρίζεται η κοινοπραξία - δεν «βγαίνει», τουλάχιστον όπως είχε σχεδιασθεί αρχικά.

Μάλιστα από την πλευρά των πλειοδοτών αφήνεται να εννοηθεί ότι εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο αποχώρησης ενός ή περισσότερων μελών της, αν το τίμημα δεν διαμορφωθεί εύλογα με τις σημερινές, νέες, συνθήκες.

Πού εντοπίζεται το «εύλογα»; Κάπου μεταξύ 150 και 170 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι στο ΤΑΙΠΕΔ θα δεχθούν ένα τόσο μεγάλο «κούρεμα» των απαιτήσεων τους. Επίσης, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα κινηθούν εναντίον του οι άλλες κοινοπραξίες που συμμετείχαν στον ίδιο διαγωνισμό άλλα τον έχασαν γιατί τότε είχαν καταθέσει προσφορές μικρότερες των 400 εκατ. ευρώ. Και κάπου εδώ, όπως γίνεται αντιληπτό από όλα τα παραπάνω, η κατάσταση αρχίζει να περιπλέκεται και να εξελίσσεται σε γόρδιο δεσμό.

ZENITH