Skip to main content

Σε λειτουργία η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στη Λάρισα

Τέθηκε σε λειτουργία από σήμερα και στην πόλη της Λάρισας, η ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης, η οποία έχει στεφθεί με επιτυχία σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Τέθηκε σε λειτουργία από σήμερα και στην πόλη της Λάρισας η ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ). Πρόκειται για νέο τρόπο αστυνόμευσης, δοκιμασμένο με επιτυχία εδώ και μήνες, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Αστυνομικοί, επιβαίνοντες ανά δύο, σε μηχανές μεγάλου κυβισμού, που παραλήφθηκαν πρόσφατα, θα εκτελούν περιπολίες από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα.

Σήμερα το μεσημέρι, έγινε η επίσημη παρουσίαση της ομάδας, που στη Λάρισα αποτελείται από 18 μοτοσικλέτες και 36 αστυνομικούς συνολικά.

Όπως επισημαίνεται, σε σχετική ανακοίνωση η νέα επιχειρησιακή φιλοσοφία και αποστολή της ομάδας «Δ Ι. Α Σ.» είναι: Η άμεση - ταχεία ανταπόκριση σε αστυνομικά συμβάντα ιδιαίτερης σημασίας, όπως, κλοπές ληστείες, αρπαγές τσαντών, καταδιώξεις κ.ά, στο πλαίσιο της νέας αντιεγκληματικής πολιτικής 2010 -2014, που περιλαμβάνει και την επέκταση-ενίσχυση της δίκυκλης εμφανούς αστυνόμευσης.

ZENITH