Skip to main content

Σε νέες περιπέτειες ο περιφερειακός του Βόλου

Σε νέες περιπέτειες οδηγείται το πολύπαθο έργο υποδομής του περιφερειακού του Βόλου, που τείνει να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο «Γεφύρι της Άρτας», καθώς για πάνω από 10 χρόνια όλο κατασκευάζεται, αλλά
Σε νέες περιπέτειες οδηγείται το πολύπαθο έργο υποδομής του περιφερειακού του Βόλου, που τείνει να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο «Γεφύρι της Άρτας», καθώς για πάνω από 10 χρόνια όλο κατασκευάζεται, αλλά ποτέ δεν ολοκληρώνεται.

Η νέα εμπλοκή που προέκυψε έχει να κάνει με τη διακοπή, εδώ και αρκετές μέρες, κάθε λειτουργίας του εργοταξίου του έργου, επειδή οι εργαζόμενοι έχουν προβεί σε επίσχεση εργασίας, προκειμένου να διασφαλίσουν δεδουλευμένα, τα οποία δεν τους καταβάλλονται. «Εκτός από τους εργαζόμενους που διεκδικούν δικαίως τις αμοιβές τους, διαμαρτυρόμαστε και εκ μέρους μιας ολόκληρης πόλης η οποία ταλαιπωρείται και υποβαθμίζεται από την έλλειψη του ζωτικού αυτού οδικού άξονα», αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε χθες ο νομάρχης Μαγνησίας κ. Απ. Παπατόλιας προς τον υφυπουργό Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη και ζητείται η παρέμβασή του, ώστε να ξεπεραστεί το σημερινό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κατασκευή του έργου.

Σημειώνεται πως προσφάτως και πάλι με παρέμβαση του κ. Μαγκριώτη είχαν επιλυθεί μια σειρά από σημαντικά ζητήματα της τελευταίας εργολαβίας που παρέμεναν επί μακρόν χρονίζοντα (παράδειγμα οι απαλλοτριώσεις κι η χρηματοδότηση του έργου), με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η εντύπωση πως εφεξής το project θα εξελισσόταν ομαλά και εντός των χρονικών ορίων που είχαν ανακοινωθεί. «Δεν πάει άλλο», σημειώνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Παπατόλιας και αφού κάνει λόγο για «10ετή θλιβερή ιστορία της κατασκευής του Περιφερειακού, για τον οποίο τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουμε εξαντλήσει κάθε μέσο πίεσης προς το Υπουργείο για την ολοκλήρωσή του», επισημαίνει την ανάγκη να δημοπρατηθεί άμεσα και η ολοκλήρωση της εργολαβίας «σκούπα», μετά από την έκπτωση του αναδόχου, ο οποίος εγκατέλειψε το έργο ημιτελές.

ZENITH