Skip to main content

Συνάντηση της Καμάλα Χάρις με τον Σι Τζινπίνγκ στην Μπανγκόκ - Τι συζήτησαν

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) το οποίο διεξάγεται στην Ταϊλάνδη.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις είχε σύντομη συνάντηση με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ το Σάββατο στην Μπανγκόκ, όπως έκανε γνωστό αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) το οποίο διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, και έρχεται καθώς οι ηγέτες των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου συνεχίζουν να μειώνουν τις εντάσεις. Δεν έχει συμπληρωθεί ούτε μια εβδομάδα από τη συνάντηση του Κινέζου προέδρου με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν.

Η Χάρις τόνισε την ανάγκη οι ΗΠΑ και η Κίνα να διατηρήσουν ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας για την υπεύθυνη διαχείριση του ανταγωνισμού, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα που έστειλε ο Τζο Μπάιντεν κατά την συνάντησή του με τον Κινέζο πρόεδρο τη Δευτέρα, είπε ο αξιωματούχος. Οι Μπάιντεν και Σι συμφώνησαν να αποκαταστήσουν τον διάλογο.

ZENITH