Skip to main content

Σοϊλού για τρομοκρατική επίθεση: Αν δεν την πιάναμε, θα έφευγε στην Ελλάδα

«Αν δεν τους έπιαναν θα είχε διαφύγει λαθραία στην Ελλάδα σήμερα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας το πρωί της Δευτέρας.

Την ευκαιρία να εμπλέξει εκ νέου την Ελλάδα βρήκε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού με αφορμή την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη υποστηρίζοντας σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας ότι αν οι τρομοκράτές δεν είχαν συλληφθεί θα είχαν διαφύγει στην Ελλάδα «σήμερα».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Σοϊλού, τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από παρακολουθήσεις του δικτύου των τρομοκρατών προσθέτοντας ότι το σχέδιο του ΡΚΚ ήταν «να δολοφονηθεί ο τρομοκράτης».

Διαβάστε: Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθη γυναίκα από τη Συρία για τη φονική έκρηξη (vid+φωτο)

««Λάβαμε το μήνυμα που μας δόθηκε και ξέρουμε ποιο είναι το μήνυμα. Δεν δεχόμαστε τα συλλυπητήρια της Αμερικανικής Πρεσβείας. Η συμμαχία μας με ένα κράτος που συντηρεί το Κομπάνι και θύλακες τρομοκρατίας (…) πρέπει να συζητηθεί. Δεν είμαστε εχθροί κανενός, ούτε έχουμε εξαπατήσει κανέναν. Θέλω να πω ότι δεν έχουμε τη δύναμη να αντέξουμε την προδοσία. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται. Αν δεν τους έπιαναν, θα είχαν διαφύγει λαθραία στην Ελλάδα σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.

Tέλος, ο Σοϊλού ανέφερε ότι η αστυνομία έχει στην κατοχή της απόσπασμα από τηλεφωνική συνομιλία, όπου το ΡΚΚ φέρεται να διατάζει τη δολοφονία της δράστριας για να αποτραπεί η σύλληψή της.

ZENITH