Skip to main content

Στα... καλύτερα ράφια της Tesco τα γιαούρτια της Κρι Κρι

Πολύ σημαντική συνεργασία της σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας με τη μεγαλύτερη αλυσίδα super market της Βρετανίας
 Tης Άννης Καρολίδου 
 
Η πρώτη αποστολή ήδη έγινε και μέσα στην εβδομάδα τα γιαούρτια της σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας Κρι Κρι, θα βρίσκονται στα ράφια της πιο μεγάλης βρετανικής αλυσίδας super marker, της Tesco. 
 
H Kρι Κρι, όπως το είχε προαναγγείλει το περασμένο φθινόπωρο, με την έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας παραγωγής γιαούρτης, μπήκε στο 2015 πολύ δυναμικά, με σημαντικά ανοίγματα σε καινούργιες αγορές αλλά και καινούργιους, ισχυρούς πελάτες. 
 
Η Κρι Κρι είχε εγκαινιάσει εξαγωγικά το 2015, ξεκινώντας συνεργασία με τη  μεγαλύτερη λιανεμπορική αλυσίδα του Βελγίου, τη Colruyt, ενώ βρισκόταν σε συζητήσεις με δύο μεγάλες λιανεμπορικές της Βρετανίας, για την εξαγωγή ελληνικού στραγγιστού γιαουρτιού.
 
Έτσι, μετά την επίσης βρετανική και πολύ ποιοτική Waitrose,  η Kρι Κρι, με τέσσερις κωδικούς, μπαίνει στη μεγαλύτερη αλυσίδα της Βρετανίας, την TESCO, η οποία αριθμεί συνολικά 3.300 καταστήματα. 
 
«Για την TESCO παράγουμε γιαούρτι το οποίο θα είναι private label και θα διατίθεται σαν «Τesco Finest», δηλαδή στα προϊόντα της αλυσίδας που είναι ανώτερης ποιότητας», είπε στη Voria.gr o διευθυντής εξαγωγών της Kρι- Κρι, Ανδρέας Μυλωνάς.
 
Η βρετανική αγορά είναι πλημμυρισμένη από γιαούρτια, αλλά όχι με ελληνικό γιαούρτι, αλλά με τύπου ελληνικό το οποίο παράγεται τοπικά και είναι φθηνότερο κατά 30%-40% από το greek yogurt. 
 
Το «Tesco Finest» που παράγει η Kρι Κρι θα τοποθετηθεί στα super market και τα υπερμάρκετ της TESCO, δηλαδή σε περίπου 600 καταστήματα στη βρετανική επικράτεια. Ωστόσο, η έναρξη συνεργασίας με τη TESCO μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική για την ελληνική βιομηχανία αφού η συγκεκριμένη αλυσίδα έχει παρουσία σε ακόμη 11 χώρες, κάποιες από τις οποίες ευρωπαϊκές όπως Τσεχία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Πολωνία, Σλοβακία. 
 
Η Κρι Κρι, με το νέο εργοστάσιο γιαούρτης, που είναι υπερσύγχρονο και διπλάσιας παραγωγικής δυναμικότητας από το παλιό, δηλαδή 200 tn/ημέρα, έχει τα περιθώρια να διεκδικήσει καινούργιες συνεργασίες στο εξωτερικό. Άλλωστε η εταιρεία στηρίζεται στην εξαιρετική πρώτη ύλη που παράγεται στις φάρμες της Μακεδονίας, ενώ μπορεί, με πρόσθετες επενδύσεις να αυξήσει την παραγωγική της δυναμικότητα κατά επιπλέον 100 tn/ημέρα. 
 
Σε λίγο καιρό, μέσα στο Ιούνιο πιθανότατα, αναμένεται να ανακοινωθεί μία ακόμη πολύ σημαντική συνεργασία της Kρι Κρι, πάλι στη Βρετανία. Η συνεργασία, όπως μαθαίνει η Voria.gr, έχει συμφωνηθεί αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί. Ωστόσο, αυτό που μπορεί να λεχθεί είναι ότι αφορά την παραγωγή γιαουρτιού για λιανεμπορική αλυσίδα, με εκατοντάδες καταστημάτων και πασίγνωστο όνομα στη διεθνή αγορά. 
 

ZENITH