Skip to main content

Στη λίστα της διεθνούς τρομοκρατίας των ΗΠΑ οι Ξηρός και Μαζιώτης

Επισήμως τρομοκράτες χαρακτήρισαν οι ΗΠΑ τον Χρ. Ξηρό και τον Νίκο Μαζιώτη, βάσει αμερικανικού εκτελεστικού διατάγματος, ως συνέχεια της έντονης αμερικανικής δυσφορίας για το νόμο που αποφυλακίζει τον

Επισήμως τρομοκράτες χαρακτήρισαν οι ΗΠΑ τον Χριστόδουλο Ξηρό και τον Νίκο Μαζιώτη, βάσει αμερικανικού εκτελεστικού διατάγματος, ως συνέχεια της έντονης αμερικανικής δυσφορίας για το νόμο που αποφυλακίζει τον Σάββα Ξηρό.

Οι Αμερικανοί βάζουν στη «μαύρη λίστα» τους δύο τρομοκράτες θέλοντας να δείξουν ότι συνεχίζουν να θεωρούν την τρομοκρατία στην Ελλάδα ως μείζονος σημασίας θέμα. Οι Αμερικανοί απαγορεύεται γενικά να συναλλάσσονται με τον Ξηρό και τον Μαζιώτη, ή προς το συμφέρον τους», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, πολίτες των ΗΠΑ απαγορεύεται ρητώς να έχουν την οποιαδήποτε συναλλαγή μαζί τους. Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες που επιδεικνύουν εξαιρετική ευαισθησία στα θέματα τρομοκρατίας, θεωρούν αυτονόητη τη συμμόρφωση των συμμάχων τους, με έμφαση προφανώς αυτών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, να αποδέχονται και να συμμορφώνονται απόλυτα με τις αποφάσεις αυτές.

Στην ανακοίνωση, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προχωρά σε αναλυτική καταγραφή – δημοσιοποίηση της ιστορίας των Χριστόδουλου Ξηρού και Νίκου Μαζιώτη, εξηγώντας με τον τρόπο αυτό αναλυτικά το σκεπτικό που οδήγησε στην απόφαση της συμπερίληψής τους στη λίστα με τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες στον κόσμο, οι οποίοι έχουν πλήξει τα αμερικανικά συμφέροντα.

ZENITH