Skip to main content

Στη Μάλτα κρίνεται σήμερα το μέλλον των Μεσογειακών Αγώνων

Στη Βαλέτα της Μάλτας κρίνεται σήμερα το αν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 θα πραγματοποιηθούν τελικά σε Βόλο και Λάρισα.
Στη Βαλέτα της Μάλτας κρίνεται σήμερα το αν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 θα πραγματοποιηθούν τελικά σε Βόλο και Λάρισα. Η ελληνική πλευρά έχει στείλει  συμπληρωματικές εγγυήσεις από την ελληνική πλευρά για τη διοργάνωση των Αγώνων, αλλά η απόφαση θα ληφθεί σήμερα το μεσημέρι από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΕΜΑ.

Από πλευράς Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων δε θα υπάρξει εκπροσώπηση στη σημερινή συνάντηση και από πλευράς Ελλάδας θα δώσουν το παρόν μόνο ο γραμματέας της ΔΕΜΑ κ. Ισίδωρος Κούβελος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, ο προϋπολογισμός των αγώνων ανέρχεται πλέον στα 240 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 22 εκατ. ευρώ προέρχονται από χορηγίες. Από το σύνολο των πόρων, 40 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για αθλητικές υποδομές, 50 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία της ΟΕΜΑ, εκ των οποίων τα 28 θα καταβάλει το ελληνικό δημόσιο και τα υπόλοιπα 22 οι χορηγοί. Τέλος, 150 εκατ. ευρώ θα κοστίσει η κατασκευή των Μεσογειακών χωριών σε Βόλο και Λάρισα.

ZENITH