Skip to main content

Στις καλένδες τέσσερα φράγματα στο νομό Λάρισας

Την αντίδραση του νομάρχη Λάρισας προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη διακοπή της χρηματοδότησης τεσσάρων μελετών κατασκευής φραγμάτων σε Δελέρια, Καλό Νερό, Αγία Τριάδα και
Την οργισμένη αντίδραση του νομάρχη Λάρισας, Λουκά Κατσαρού, προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για τη διακοπή της χρηματοδότησης τεσσάρων μελετών κατασκευής φραγμάτων σε Δελέρια, Καλό Νερό, Αγία Τριάδα και Άγιο Αντώνιο. Ο κ. Κατσαρός άφησε σήμερα αιχμές κατά της ηγεσίας του υπουργείου για πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση διακοπής της χρηματοδότησης.

«Δεν μπορεί να στρέφονται κατ’ αυτό τον τρόπο εναντίον του νομού Λάρισας. Αν θέλουν να απαξιώσουν πολιτικά το νομάρχη, δικαίωμά τους. Όμως, ο νομός δεν είναι κτήμα μου, αλλά κτήμα όλων των πολιτών. Επειδή έρχονται εκλογές, ας μου ζητήσουν ευθέως να μην κατέβω υποψήφιος και ας πάψουν να τιμωρούν το νομό», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα τέσσερα φράγματα, εξήγησε ότι η χρηματοδότηση των μελετών είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι μελέτες ξεκίνησαν το 2007 και έχει ήδη διατεθεί το μεγαλύτερο μέρος των πόρων για την εκπόνησή τους. Οι θέσεις των φραγμάτων είχαν υποδειχθεί από τη ΔΕΗ, που εκπόνησε και τη σχετική προμελέτη. Ωστόσο, υπολείπονται κάποια χρήματα για να ολοκληρωθούν, λόγω καθυστερήσεων τεχνικού χαρακτήρα.

Η νομαρχία Λάρισας ζήτησε μετά τις εκλογές να αποδεσμευθούν οι αναγκαίοι πόροι από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά σε απαντητικό του έγγραφο ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου, Βαγγέλης Διβάρης, ανακοινώνει ότι αποφασίστηκε η μη υλοποίηση των 4 μελετών. «Ήταν οι πρώτες μελέτες που ξεκίνησαν να υλοποιούνται και τώρα τις στέλνουν στις καλένδες. Από την άλλη, ανακοινώνουν ότι θα χρηματοδοτηθούν κανονικά οι μελέτες μικρότερων φραγμάτων που ξεκίνησαν το 2009, προφανώς γιατί θέλουν να κερδίσουν χρόνο», πρόσθεσε ο κ. Κατσαρός.

Παράλληλα, μίλησε για παντελή απουσία συνεννόησης της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τη νομαρχία Λάρισας και για συνολικά απαξίωση του νομού με τη διακοπή των έργων για την εκτροπή του Αχελώου, όπως και του προγράμματος μείωσης της νιτρορύπανσης.

ZENITH