Skip to main content

Στο 9% η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ κατέχει η περιφέρεια Θεσσαλίας όπου η απορρόφηση των κοινοτικών πόρων “τρέχει” με 9% ενώ ο μέσος όρος σε πανελλαδικό επίπεδο κινείται κάτω από
Ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ κατέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας όπου η απορρόφηση των κοινοτικών πόρων “τρέχει” με 9% ενώ ο μέσος όρος σε πανελλαδικό επίπεδο κινείται κάτω από το 4%. Όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας, Καλλιόπη Γερακούδη, ο βασικός στόχος για το 2010 είναι η επίτευξη του κανόνα ν+3 για το 2010 εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μπορεί να επιτευχθεί, χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους κρίσιμους, για την ανάπτυξη της υπαίθρου, πόρους του ΕΣΠΑ.

Ο προϋπολογισμός του ΠΕΠ Θεσσαλίας ανέρχεται σε 529 εκατ. ευρώ. Βάσει των στοιχείων που παρουσίασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, έως τις 15 Φεβρουαρίου είχαν ενταχθεί έργα ύψους 197 εκατ. ευρώ, ενώ υπογράφηκαν οι συμβάσεις για έργα προϋπολογισμού 123,5 εκατ. ευρώ.  Συνολικά έχουν δαπανηθεί 47 εκατ. ευρώ ενώ το εναπομείναν ποσό που καλείται να διαχειριστεί από το ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Θεσσαλίας αγγίζει τα 293 εκατ. ευρώ.

Σε δηλώσεις της η κ. Γερακούδη τόνισε ότι μπορούμε να βγούμε πιο δυνατοί από την κρίση και να συμβάλουμε στην επίτευξη του οράματος για μια πιο ανταγωνιστική και εξωστρεφή οικονομία. Αναφερόμενη στις κατευθύνσεις του ΠΕΠ Θεσσαλία έκανε λόγο για προώθηση της πράσινης ανάπτυξης με την υλοποίηση έργων εξοικονόμησης ενέργειας, ενίσχυσης των ΑΠΕ, ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων αλλά και έργα σημαντικών υποδομών και στήριξης της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων.

ZENITH