Skip to main content

Στο δήμο Βόλου η Επιθεώρηση Εργασίας

Στα γραφεία του δήμου Βόλου βρέθηκε χθες κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας Μαγνησίας, ύστερα από καταγγελία για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην πληρωμή των εργαζομένων δημοτικών επιχε
Στα γραφεία του δήμου Βόλου βρέθηκε χθες κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας Μαγνησίας, ύστερα από καταγγελία για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην πληρωμή των εργαζομένων δημοτικών επιχειρήσεων.

Το ζήτημα είχε ανακύψει τη Μεγάλη Εβδομάδα, οπότε και πολλοί εργαζόμενοι στο ΔΟΥΚ, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και στον Καλλιτεχνικό Οργανισμό δεν είχαν εισπράξει τα δεδουλευμένα τους. Τότε, η δημοτική αρχή είχε αναλάβει δέσμευση για την καταβολή τους, αμέσως μετά το Πάσχα, η οποία, ωστόσο, δεν υλοποιήθηκε. Έτσι, περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι των 3 δημοτικών επιχειρήσεων δεν έχουν λάβει το μισθό του Μαρτίου, ενώ πλησιάζει πλέον και η μισθοδοσία του Απριλίου.

Η δημοτική αρχή στην παρούσα συγκυρία δηλώνει αδυναμία πληρωμής των εργαζομένων, αλλά οι ίδιοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την εξόφλησή τους με όλα τα μέσα που τους δίνει ο νόμος. Από την Επιθεώρηση Εργασίας καταγράφηκε η υφιστάμενη κατάσταση και γίνονται προσπάθειες για να δοθεί λύση στο ζήτημα που έχει ανακύψει.

ZENITH