Skip to main content

Στο Μαξίμου ο Αμερικανός πρέσβης

Σε κίνηση της κυβέρνησης προς εκτόνωση της έντασης με την Ουάσιγκτον, αποδίδεται η σημερινή συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα με τον Νίκο Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ως άνοιγμα της βαλβίδας αποσυμπίεσης στην ένταση που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα σχετικά με το ζήτημα αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Ουάσιγκτον, μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόσκληση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, στον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς, να μεταβεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο κ. Πιρς διέβη το πρωί κατώφλι του Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον κ. Παππά και τον διπλωματικό σύμβουλο του πρωθυπουργού Βαγγέλη Καλπαδάκη, λίγα 24ωρα, μόλις, μετά την παρέμβαση του Αμερικανού πρέσβη στην πρωτεύουσα πως η απελευθέρωση Ξηρού δεν είναι φιλική ενέργεια προς τις ΗΠΑ.

Κυβερνητικοί παράγοντες, πάντως, επιχειρώντας να καθησυχάσουν τις αμερικανικές ανησυχίες, ξεκαθαρίζουν πως δεν προβλέπεται αποφυλάκιση του τρομοκράτη της 17Ν, αλλά κατ' οίκον κράτηση με βραχιολάκι.


 

ZENITH