Skip to main content

Συνεχίζονται τα έργα στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

Ξεκίνησαν εκ νέου χθες στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, στη Μαγνησία, τα έργα για την κατασκευή νέου αεροσταθμού, τα οποία είχαν διακοπεί στα τέλη Φεβρουαρίου, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης
Ξεκίνησαν εκ νέου χθες στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, στη Μαγνησία, τα έργα για την κατασκευή νέου αεροσταθμού, τα οποία είχαν διακοπεί στα τέλη Φεβρουαρίου, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών παρέσχε τη διαβεβαίωση στους φορείς της Μαγνησίας ότι όχι μόνο θα καταβληθούν οι οφειλές 5 εκατ. ευρώ προς τον εργολάβο που ανέλαβε το έργο, αλλά ότι θα εξασφαλισθούν και οι αναγκαίοι πόροι για την ολοκλήρωσή του.

 Σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση, ο νέος αεροσταθμός θα πρέπει να είναι έτοιμος μέχρι το τέλος Απριλίου. Το ΤΕΕ Μαγνησίας εκτιμά ότι για την ολοκλήρωση του έργου θα απαιτηθεί άλλο 1,5 εκατ. ευρώ. Οι φορείς της Μαγνησίας πιέζουν πλέον και προς την κατεύθυνση της άμεσης πρόσληψης προσωπικού, προκειμένου να εκπαιδευτεί για τις ανάγκες του υπερσύγχρονου αεροσταθμού, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή στον αερολιμένα της Νέας Αγχιάλου εργάζονται μόλις 11 υπάλληλοι της ΥΠΑ, που σε καμία περίπτωση δε μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες οι οποίες θα δημιουργηθούν με τη λειτουργία του νέου αεροσταθμού.

Εξάλλου, φέτος το καλοκαίρι οι πτήσεις του αεροδρομίου αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένες, αφού συνδέεται με δυο νέους προορισμούς, το Μιλάνο και τη Φραγκφούρτη, κατόπιν της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ της νομαρχίας Μαγνησίας και της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair.

ZENITH