Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χωρίς μεταφορά 12 μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού σχολείου Πεύκων

Οι περισσότεροι μαθητές πηγαίνουν και φεύγουν από το σχολείο με μέριμνα των γονιών τους. Τρεις μαθητές δεν έχουν πάει ούτε σε ένα μάθημα.

Με ιδία μέσα καλούνται να μεταβούν 12 μαθητές στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Πεύκων στη Θεσσαλονίκη παρά το γεγονός ότι δικαιούνται μετακίνησης.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας οι περισσότεροι μαθητές μετακινούνται, και αυτό όχι σε καθημερινή βάση, με ευθύνη συγγενικών τους προσώπων.

Αυτό σύμφωνα με την Ομοσπονδία έχει ως αποτέλεσμα οι γονείς να έχουν επιπτώσεις επαγγελματικής και οικονομικής φύσης αφού πολλοί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να «σηκώσουν» καθημερινά την μετακίνηση των παιδιών τους ή αντιμετωπίζουν θέμα με την δουλειά τους.

Υπάρχουν μάλιστα τρεις μαθητές οι οποίοι από την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο λόγω της συγκεκριμένης κατάστασης.

Η Ομοσπονδία αναφέρει οτι έχει λάβει διαβεβαιώσεις από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πως οι μεταφορές των μαθητών θα πραγματοποιηθούν κανονικά φέτος και με ασφάλεια για όλους τους μαθητές, ωστόσο επισημαίνει ότι «τα γεγονότα τούς διαψεύδουν».

«Ως Ομοσπονδία καταδικάζουμε απερίφραστα την απουσία μέτρων και αντανακλαστικών από τους αρμόδιους φορείς, δεν είναι δυνατόν το 2022 παιδιά να μένουν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας επειδή δεν έχει βρεθεί λύση στην μεταφορά τους από και προς το σχολείο. Ως γονείς δεν πρόκειται να δεχθούμε αυτήν τους την "κανονικότητα", η οποία στερεί από παιδιά με ιδιαίτερες μαθησιακές εκπαιδευτικές ανάγκες το μορφωτικό τους δικαίωμα, αλλά και την κοινωνικοποίησή τους, μέσα από την επαφή τους με τον καθηγητή και τον συμμαθητή. Απαιτούμε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να προχωρήσουν άμεσα στην επίλυση του προβλήματος», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ZENITH