Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η Σεχραζάτ φέρνει μύθους, ήχους και εικόνες της Ανατολής

Μια ιδιαίτερη παραγωγή της ΚΟΘ και της εταιρείας Θεάτρου TheatrAction περιμένει μικρούς και μεγάλους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον εξωτικό κόσμο

Μύθους, ήχους και παραμύθια της Ανατολής θα πλημμυρίσει το Σάββατο 5 Νοεμβρίου η Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. Στις 19.00 η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και η εταιρεία θεάτρου TheatrAction παρουσιάζουν το πρόγραμμα «Σεχραζάτ! Μύθοι ήχοι και εικόνες από την Ανατολή..», το οποίο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Την ορχήστρα διευθύνει η Ελένη Παπακυριακού, την ανάπλαση του μύθου και τη δραματουργική επεξεργασία έκανε η Μάρι Χεκιμιάν, τη σκηνοθεσία υπογράφει η Δέσποινα Σαρόγλου, την εικονογράφηση και τα κοστούμια η Αγγελική Κουρμουλάκη και αφηγητές είναι οι: Φαίδων Γραμματικόπουλος και Θεοδοσία Δαμδούμη.

Η εταιρεία θεάτρου TheatrAction ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2015 στη Θεσσαλονίκη από μία ομάδα καλλιτεχνών ως μία ανάγκη υπεράσπισης του κοινού τους οράματος: τη διάδοση της ιδέας της τέχνης που δύναται να ανοίξει στους θεατές ένα παράθυρο στον κόσμο διαφορετικό από εκείνα της τηλεόρασης ή του υπολογιστή.

Η σύμπραξη της TheatrAction με την ΚΟΘ στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σεχραζάτ! Μύθοι ήχοι και εικόνες από την Ανατολή..» είναι η τρίτη στην σειρά μετά το «Εγώ, ο Μότσαρτ!» και το «Δάσος της Μελωδίας» και αποτελεί μεγάλη χαρά και τιμή για όλα τα μέλη της.

ZENITH