Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταχειροκροτήθηκαν οι μαθητές στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου (φωτο+vid)

Μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία της Θεσσαλονίκης πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων λαμβάνοντας θερμό χειροκρότημα.

Κάτω από ιδιαίτερα καλές καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε στην οδό Τσιμισκή η μαθητική παρέλαση για την αυριανή εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Μαθητές και μαθήτριες δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της Θεσσαλονίκης παρέλασαν και χειροκροτήθηκαν από πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στο κέντρο της πόλης.

Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11 το πρωί από τη Διαγώνιο και ολοκληρώθηκε στην οδό Ίωνος Δραγούμη. Την αυλαία άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του κεντρικού δήμου.

Μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία της Θεσσαλονίκης περνούσαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, που είχε στηθεί στο ύψος της Αριστοτέλους, λαμβάνοντας θερμό χειροκρότημα.

Το «παρών» στην εξέδρα των επισήμων για τη μαθητική παρέλαση έδωσαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, Αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, ο Γενικός γραμματέας Επικοινωνίας Δημήτρης Γαλαμάτης, οι βουλευτές Δημήτρης Κούβελας, Κατερίνα Νοτοπούλου, Απόστολος Αβδελάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρος Λεκάκης και οι αντιδήμαρχοι Ιωάννα Κοσμοπουλου και Νίκος Ζεϊμπέκης.

Οι δηλώσεις των επισήμων

«Τιμώντας την επέτειο του Όχι χειροκροτήσαμε σήμερα τα νιάτα της Θεσσαλονίκης, τους νέους και τις νέες της πατρίδας. Είναι τα παιδιά μας που μας κάνουν περήφανους, είναι οι σκυταλοδρόμοι της πορείας του γένους σε ένα καλύτερο αύριο. Είναι ότι καλύτερο έχουμε, τιμούν τις παραδόσεις, αναδεικνύουν τη δύναμη της παιδείας ως στυλοβάτης του Έθνους, με αξίες και ιδανικά, είναι η εγγύηση ότι ο τόπος αυτός είναι προορισμένος να πάει πιο ψηλά. Χρόνια πολλά σε όλους», δήλωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης.

«Οι μαθητές και οι μαθήτριες που παρέλασαν σήμερα συνδέουν το ένδοξο παρελθόν της χώρας μας με το παρόν και μας γεμίζουν αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον», τόνισε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Όπως ανέφερε, ως Περιφέρεια έχουμε στρέψει όλη την πολιτική μας στο πως θα δημιουργήσουμε  τις υποδομές εκείνες που θα επιτρέψουν στα νέα αυτά παιδιά να δημιουργήσουν στον τόπο τους και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα». «Το επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται 52 νέες σχολικές μονάδες σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, η ψηφιοποίηση των πανεπιστημίων γιατί μέσα από τα εχέγγυα που θα τους παρέχουμε, πιστεύουμε ότι αυτά τα νέα παιδιά θα μπορέσουν στο μέλλον να βρουν δουλειά και να μείνουν στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Αυτός είναι ο στόχος μας», τόνισε ο κ.Τζιτζικώστας.

«Όταν η ελληνική σημαία περνά μπροστά από τα μάτια μας η συγκίνηση είναι μεγάλη. Πόσο μάλλον όταν την κρατούν νέα παιδιά, μαθητές. Χρόνια πολλά σε όλους», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κούβελας.

«Η μεγαλύτερη προστασία για τους νέους μας, είμαστε περήφανοι γι΄ αυτούς», τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

«Σήμερα καμαρώσαμε τα νιάτα της πατρίδας μας, της πόλης μας, της Μακεδονίας. Το πρώτο συναίσθημα είναι μια γλυκιά νοσταλγία, καθώς θυμήθηκα κάποια χρόνια παλιότερα, όταν είχα παρελάσει ίδια μέρα στο ίδιο σημείο. Το δεύτερο όμως συναίσθημα είναι αυτό της συνέχειας: Ότι αυτά τα παιδιά μεταφέρουν τις αξίες, μεταφέρουν την αποφασιστικότητα να είναι στην πρώτη γραμμή όλων των μαχών του μέλλοντος -της πατρίδας, της πόλης, της Μακεδονίας μας. Συγχαρητήρια στους γονείς, στους καθηγητές, συγχαρητήρια στα ίδια τα παιδιά. Χρόνια πολλά σε όλους!», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

 

ZENITH