Skip to main content

Θεσσαλονίκη Μαζί: Εικονική πραγματικότητα παρουσιάζει ο Ζέρβας για τους ποδηλατόδρομους

Το σχόλιο της δημοτικής παράταξης για τη χθεσινή ποδηλατάδα του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα με το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας.

Αιχμές κατά της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης αφήνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί», με επικεφαλής την Κατερίνα Νοτοπούλου, για την κατάσταση των ποδηλατόδρομων στην πόλη μετά τη χθεσινή ποδηλατάδα του Κωνσταντίνου Ζέρβα με το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας.

Διαβάστε σχετικά - Ποδηλατάδα Ζέρβα με τους βασιλείς της Ολλανδίας - Τρελάθηκαν με τον ήλιο της Θεσσαλονίκης

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «σταθερό και κύριο μέλημα του κυρίου Ζέρβα είναι να παρουσιάζει έναν εικονικό κόσμο, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τη σκληρή πραγματικότητα της δημαρχιακής του θητείας. Ο δήμαρχος σε μία προσπάθεια να εκμεταλλευτεί προς δικό του όφελος την προβολή απο τα ΜΜΕ της επίσκεψης του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας στη Θεσσαλονίκη επέλεξε την ποδηλατάδα στην παραλιακή λεωφόρο, θέλοντας προφανώς να δείξει τη σημασία που δίνουν ο ίδιος και η διοίκησή του στη βιώσιμη αστική κινητικότητα, βασικό στοιχείο της οποίας είναι οι μετακινήσεις με ποδήλατο και οι ποδηλατόδρομοι. Η πραγματικότητα όμως τον διαψεύδει, ως συνήθως».

«Οι ποδηλατόδρομοι που είχε κατασκευάσει η προηγούμενη διοίκηση είναι παρατημένοι και σε άθλια κατάσταση από τη διοίκηση Ζέρβα», τονίζεται, ενώ σημειώνεται πως «όσες προσπάθειες έκανε ο ίδιος για την εγκατάσταση νέων ποδηλατοδρόμων, τις ακύρωσε μετά από λίγο διάστημα επειδή αποδείχτηκαν πρόχειρες, αποσπασματικές και ατελέσφορες, όπως ακύρωσε και τον σχεδιασμό της προηγούμενης διοίκησης για ανάπτυξη νέων ποδηλατοδρόμων. Όλα αυτά, ένα χρόνο μετά τον τραγικό θάνατο που βρήκε η μαραθωνοδρόμος μας Δήμητρα Ιορδανίδου κάνοντας ποδήλατο», υπογραμμίζεται.

«Ένα χρόνο μετά, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Η Θεσσαλονίκη πράγματι θα μπορούσε να έχει σήμερα ένα μεγάλο και χρήσιμο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, το οποίο θα την έκανε πιο ανθρώπινη και φιλική πόλη. Το γεγονός ότι δεν το διαθέτει, είναι αποκλειστική ευθύνη του κυρίου Ζέρβα», αναφέρεται.

 

ZENITH