Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συμμορία ξυλοκόπησε 15χρονο μαθητή στο 1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης - Άλλαξε σχολείο

Ο πατέρας του μαθητή της Α' Λυκείου καταγγέλλει ότι ομάδα μαθητών της Γ' Λυκείου επιτέθηκε με αγριότητα στον γιο του - Δύο συλλήψεις

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας σε σχολεία της Θεσσαλονίκης. Αυτήν τη φορά, μάλιστα, ένας μαθητής Α' Λυκείου αναγκάστηκε να αλλάξει σχολείο φοβούμενος για τα χειρότερα μετά από επίθεση που δέχθηκε από συμμαθητές του μέσα στο 1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Όπως καταγγέλλει ο πατέρας του μαθητή, μιλώντας στη Voria.gr, ο γιος του έζησε έναν εφιάλτη το πρωί της 24ης Οκτωβρίου μέσα στο ίδιο του το σχολείο. Τη στιγμή που καθόταν με έναν συμμαθητή του στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος, καθώς είχε δίωρο κενό, τους πλησίασε ομάδα 10-15 ατόμων και χωρίς καμία δικαιολογία, όπως λέει, ξεκίνησαν να τους χτυπούν. Ο νεαρός που καθόταν μαζί με τον 15χρονο κατάφερε να ξεφύγει φωνάζοντάς του «τρέξε», ωστόσο ο μαθητής της Α' Λυκείου δεν πρόλαβε να γλυτώσει. «Οι δράστες είναι μαθητές Γ' Λυκείου του ίδιου σχολείου και βγήκαν από το μάθημα την ώρα που χτύπησαν τον γιο μου», είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον πατέρα του ανήλικου, τα άτομα ξυλοφόρτωσαν τον 15χρονο με αλλεπάλληλες μπουνιές και κλοτσιές στο κεφάλι και στο στέρνο. «Το κεφάλι του ήταν πρησμένο, είχε πολλά τραύματα», είπε.

Ο μαθητής μετέβη στον διευθυντή και τον παρακάλεσε να καλέσει τον πατέρα του. «Στην αρχή ο διεθυντής προσπάθησε να καθησυχάσει τον γιο μου, ο  οποίος,  όμως, με το που βρήκε ευκαιρία με κάλεσε και μου είπε "μπαμπά με χτύπησαν"», είπε ο γονέας. Λίγο πριν έρθει η αστυνομία, δύο άτομα, ένας 17χρονος και ένας 18χρονος, εμφανίστηκαν στο γραφείο και ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης. Τα άτομα συνελήφθησαν και πήραν αναβολή από το αυτόφωρο αλλά συνεχίζουν να πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο. «Δεν ήταν μόνο οι δύο τους, απορώ γιατί δεν λέει κάτι το σχολείο», προσθέτει ο πατέρας του ανήλικου.

Μετά την κατάθεση στο ΤΑ Παύλου Μελά, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον νεαρό στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου και νοσηλεύτηκε για μία ημέρα και εξετάστηκε από ιατροδικαστή.

«Ο γιος μου δεν ήθελε να βγει από το σπίτι και μετά από πολλές προσπάθειες τον πείσαμε να πάει σχολείο και προφανώς όχι στο ίδιο. Αναγκάστηκε να αλλάξει σχολείο, όπου τον πηγαινοφέρνω εγώ συνεχώς γιατί φοβόμαστε», πρόσθεσε. «Με ρωτούσε συνεχώς αν θα αντέξει», λέει ο ίδιος.

Ο πατέρας του μαθητή καταγγέλλει πως ο 18χρονος που συνελήφθη για την επίθεση σε βάρος του γιου του είχε πρωταγωνιστήσει στα περσινά επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης τον Σεπτέμβριο του 2021. «Λίγο καιρό πριν ξυλοφόρτωσαν και έναν άλλο μαθητή αλλά φοβήθηκε να το καταγγείλει. Στην αρχή της χρονιάς έφερναν μέχρι και μαχαίρια στο σχολείο, πρέπει κάτι να γίνει και το σχολείο να αναλάβει τις ευθύνες του», κατέληξε ο ίδιος.

Το συμβάν έφερε στη Βουλή με ερώτησή του προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης στη Β’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Χήτας.

ZENITH