Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πορεία αγροτών μέσα στη ΔΕΘ - «Αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ»

Οι αγρότες έκαναν πορεία εντός της ΔΕΘ φωνάζοντας πως «τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ».

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήσαν αγρότες από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, της Θεσσαλονίκης, της Θεσσαλίας ακόμα και της Πελοποννήσου που νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί έξω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ όπου πραγματοποιείται η 29η έκθεση Agrotica.

Διαβάστε σχετική - Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αγροτών έξω από τη ΔΕΘ - «Έχουμε αιτήματα επιβίωσης»

Μετά τις ομιλίες οι αγρότες ξεκίνησαν πορεία εντός της ΔΕΘ όπου πραγματοποιείται η έκθεση Agrotica φωνάζοντας συνθήματα όπως «στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς» αλλά και «τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ».

Οι ίδιοι απηύθυναν κάλεσμα και στους αγρότες που ήταν εντός της έκθεσης να συνταχθούν μαζί τους και «όλοι μαζί να λ διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας».

Στη συγκέντρωση μίλησαν αγρότες από διάφορες περιοχές επισημαίνοντας τη δυσχερή θέση που έχουν βρεθεί ενώ σύντομα όπως λένε θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις καλλιέργειες τους ενώ δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις τους.

 

ZENITH