Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε η... οικογενειακή συμμορία που ρήμαζε σπίτια στο Πανόραμα (video)

Τρία ξαδέρφια από τα Διαβατά συνελήφθησαν για κλοπές και διαρρήξεις, αναζητείται ο συνεργός τους - Πάνω από 300.000 ευρώ η λεία της συμμορίας

Σε δύο ληστείες, 17 διαρρήξεις κυρίως στο Πανόραμα και τέσσερις κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας προχώρησαν μέσα σε λιγότερο από 20 μέρες τα μέλη συμμορίας που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και στην κατοχή τους βρέθηκε μέχρι και ατζέντα με τους κωδικούς κλήσεων των εποχούμενων περιπολιών της Άμεσης Δράσης.

Ήδη συνελήφθησαν τρία άτομα, μεταξύ τους ξαδέρφια, γνώριμοι όλοι των αστυνομικών αρχών και ταυτοποιήθηκε ένας τέταρτος συνεργός τους, στον οικισμό των Διαβατών, και στο Κορδελιό.

Μια από τις τελευταίες τους, όχι όμως η τελευταία, επιθέσεις ήταν την περασμένη Παρασκευή όταν εισέβαλαν σε σπίτι στο Πανόραμα και άρπαξαν μεγάλο αριθμό κοσμημάτων. Κατά την έξοδό τους επέστρεφε ο 70χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος τους αντιλήφθηκε και τους καταδίωξε με το όχημά του. Λίγα μέτρα παρακάτω όμως οι τρεις δράστες βγήκαν από το δικό τους όχημα και με σιδερένιο αντικείμενο χτύπησαν το καπό του Ι.Χ. του 70χρονου, ο οποίος έντρομος σταμάτησε την καταδίωξη.

Με αφορμή αυτό το συμβάν ο διευθυντής ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος, Σταύρος Κεσελίδης, συνέστησε στους πολίτες να μην καταδιώκουν τους δράστες διαρρήξεων ή ληστειών, «καθώς κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο», παρά να επικοινωνούν άμεσα με τις αστυνομικές αρχές, στο Κέντρο Άμεσης Δράσης, στο γνωστό 100.

Η δράση της....οικογενειακής συμμορίας ξεκίνησε τουλάχιστον από την 28η Οκτωβρίου και οι ληστείες και οι διαρρήξεις έγιναν, εκτός από το Πανόραμα, στην Πυλαία, στο Ωραιόκαστρο, στη Θέρμη, στη Νεάπολη και στη Νικόπολη.

Τα μέλη της οργάνωσης διέφευγαν με αυτοκίνητα στα οποία τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες προκειμένου να μην εντοπίζονται, ενώ έπαιρναν και όλα τα μέτρα προφύλαξης και αντιπαρακολούθησης. Συγκεκριμένα χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα συγγενικών τους προσώπων, ως προπομπούς του «επιχειρησιακού» τους οχήματος, ενώ στάθμευαν πάντα μακριά από τα σπίτια τους για να μην γίνεται αντιληπτή η παράνομη δράση τους.

Σε... καβάντζα που είχαν στήσει σε ερημική περιοχή των Διαβατών βρέθηκε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ενώ η λεία τους ανέρχεται σε 332.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 18-24 χρόνων. Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα, ένα κλεμμένο όπλο, γυναικείες τσάντες και κοσμήματα.

Οι τρεις δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα και η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, θα ζητηθεί η δημοσιοποίηση των στοιχείων τους προκειμένου να αναγνωριστούν από πιθανά άλλα θύματά τους.

Δείτε φωτογραφίες:

ZENITH