Skip to main content

Τι ισχύει με την εντός Ευρωζώνης πτώχευση

Οι off the record συζητήσεις Γάλλου υπουργού που ήρθαν σε γνώση της Voria.gr.

Πόσο πιθανή είναι μια πτώχευση της Ελλάδας μέσα στην Ευρωζώνη; Σύμφωνα με ξένα έντυπα, μεγάλη. Οι Financial T imes μάλιστα έφτασαν στο σημείο να αναλύουν το ενδεχόμενο σε μεγάλης έκτασης ρεπορτάζ, τα οποία, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, στηρίζονται σε διαρροές Ευρωπαίων αξιωματούχων και κυρίως κοινοτικών παραγόντων από τις Βρυξέλλες.

Η Voria.gr έχει υπόψη της ανάλογες τέτοιες off the record ενημερώσεις που γίνονται όπως για παράδειγμα Γάλλου υπουργού, σε δημοσιογράφους στο Παρίσι, όπου είπε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα, σύμφωνα με όλες τις έως τώρα ενδείξεις, οδεύει προς default εντός της Ευρωζώνης. Κάπου εκεί ήρθε και «κούμπωσε» το δημοσίευμα της Die Zeit, που ούτε λίγο ούτε πολύ περιέγραφε και το πως θα γίνει (η χώρα κηρύσσει πτώχευση, αλλά η ΕΚΤ εξακολουθεί να χρηματοδοτεί τις τράπεζες της, για να στηριχθεί το χρηματοπιστωτικό της σύστημα) και το story άρχισε να «δένει».

Η αντίδραση της Αθήνας; Αντιλαμβάνεται ότι αργά αλλά σταθερά δημιουργείται ένα κλίμα, το οποίο βαραίνει ακόμα περισσότερο τις όποιες διαπραγματεύσεις γίνονται, το «καταγγέλλει», αλλά πέραν τούτου ούτε εκείνη δείχνει διατεθειμένη να αναλάβει κάποια γενναία πρωτοβουλία για να το αντιστρέψει. Κι έτσι, το αδιέξοδο συνεχίζεται, χωρίς κανείς να γνωρίζει πλέον ποιες μπορεί να είναι εξελίξεις από μέρα σε μέρα πλέον...

ZENITH