Skip to main content

Τηλεδιάσκεψη του «Brussels Group» για άρση του αδιεξόδου

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες του «Brussels Group» και σήμερα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη, με στόχο την άρση του αδιεξόδου στις συνομιλίες.

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες του «Brussels Group» και σήμερα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη, όπως αποφασίστηκε χθες σε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του ΣΟΕ Γιώργου Χουλιαράκη με τον αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέκλαν Κοστέλο.

Το «Brussels Group» θα επαναληφθεί δια ζώσης την Τετάρτη με στόχο την επιτάχυνση των αποτελεσμάτων. Οι επόμενες εβδομάδες χαρακτηρίζονται κρίσιμες για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, καθώς το αργότερο έως τις 8 Μαΐου θα πρέπει να έχουν γεφυρωθεί οι διαφορές προκειμένου το Eurogroup της 11η Μαΐου να αποφασίσει για την εκταμίευση δόσεων.

Αργά το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είχε συνεργασία στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και στενούς του συνεργάτες.

Νωρίτερα ο Αλ. Τσίπρας είχε  τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας, 'Ανγκελα Μέρκελ και με
τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εκφράστηκε η κοινή βούληση για σταθερή επικοινωνία καθ' όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση.

ZENITH