Skip to main content

Την Κυριακή τιμάται η εξέγερση των κολίγων στο Κιλελέρ

Παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλη Καρχιμάκη, τιμάται την Κυριακή, 21 Μαρτίου, στο Κιλελέρ η 100η επέτειο από την εξέγερση των Θεσσαλών κολίγων.
Παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλη Καρχιμάκη, τιμάται την Κυριακή, 21 Μαρτίου, στο Κιλελέρ η 100η επέτειο από την εξέγερση των Θεσσαλών κολίγων. Τις εορταστικές εκδηλώσεις διοργανώνουν η νομαρχία Λάρισας και ο δήμος Κιλελέρ, ενώ κατά τη διάρκειά τους ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναμένεται να εγκαινιάσει και το νέο δημαρχείο του Κιλελέρ.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί της Κυριακής, στο χώρο του μνημείου της θυσίας των κολίγων, με ομιλία του κ. Καρχιμάκη. Στο μεταξύ, στις 28 Μαρτίου διοργανώνει τη δική της εκδήλωση τιμής της εξέγερσης των κολίγων στο Κιλελέρ η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση  (ΠΑΣΥ) με τη συμμετοχή των μελών των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων από ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές που πρόσκεινται το ΚΚΕ σημειώνουν ότι η επέτειος του Κιλελέρ πρέπει να αποτελέσει την αφορμή για την έναρξη δυναμικών αγώνων από τους μικρομεσαίους αγρότες, προκειμένου να καταφέρουν να διατηρήσουν τη γη τους και να έχουν μέλλον οι εκμεταλλεύσεις τους.

ZENITH