Skip to main content

«Τo Νέο Πρόσωπο της Κυστικής Ίνωσης» σε ανοιχτό διαδικτυακό συνέδριο

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κυστικής Ίνωσης και η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του Θάνου Πλεύρη.

Της Ρούλας Σκουρογιάννη

Οι νέες εξελίξεις, που καθιστούν σταδιακά την Κυστική Ίνωση από θανατηφόρο νόσο σε διαχειρίσιμη χρόνια ασθένεια, θα παρουσιαστούν στο διαδικτυακό συνέδριο, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης, με τίτλο «Το Νέο Πρόσωπο της Κυστικής Ίνωσης», την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, από τις 11.00 έως τις 16.00. Το συνέδριο -το οποίο τελεί υπό τις αιγίδες των Cystic Fibrosis Europe, European Lung Foundation, Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και Ελληνικής Παιδοπνευμονολογικής Εταιρείας- θα είναι ανοιχτό, με δωρεάν πρόσβαση, στο ευρύ κοινό.

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κυστικής Ίνωσης (14-20/11/2022) και η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

«Εστιάζουμε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού με στόχο την πρόληψη της νόσου. Η Κυστική Ίνωση είναι η πιο διαδεδομένη κληρονομική νόσος στην Ελλάδα με περισσότερους από 500.000 φορείς –ποσοστό που αντιστοιχεί στο 4-5% του γενικού πληθυσμού– και περισσότερους από καταγεγραμμένους 800 ασθενείς σε όλη τη χώρα», αναφέρει στο e-farmako, η Άννα Σπίνου, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης.

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr.

ZENITH