Skip to main content

Τρεις χιλιάδες στρέμματα πνίγηκαν από τον Πηνειό στα Τρίκαλα

Μεγάλα προβλήματα σε καλλιέργειες προκάλεσε η υπερχείλιση του ποταμού Πηνειού στο νομό Τρικάλων, που είχε ως αποτέλεσμα 3.000 στρέμματα να καλυφθούν με νερό.
Μεγάλα προβλήματα σε καλλιέργειες προκάλεσε η υπερχείλιση του ποταμού Πηνειού στο νομό Τρικάλων, που είχε ως αποτέλεσμα 3.000 στρέμματα να καλυφθούν με νερό. Όπως είχε γράψει από προχθές η Voria.gr, οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων 24ώρων είχαν ανεβάσει επικίνδυνα τη στάθμη του Πηνειού.

Χθες το πρωί σημειώθηκε υπερχείλιση των νερών του στις περιοχές Κλοκωτό και Κεραμίδι, όπου πνίγηκαν καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και σε άλλες κατοικημένες περιοχές των Τρικάλων. Στον Πύργο και την Αγία Μονή οι κάτοικοι είδαν τα νερά να μετατρέπουν τους δρόμους σε χειμάρρους, ενώ η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για την απάντληση υδάτων από οικίες και αυλές.

Επίσης, σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση πολλών περιοχών όπως σε δημοτικά διαμερίσματα των δήμων Χασίων, Κλεινοβού και Τυμφαίων. Τέλος, στο δρόμο Μαργκανίου-Καστανιάς σημειώθηκε μεγάλη καθίζηση του οδοστρώματος με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας. Οι ζημιές αποκαθίστανται σταδιακά από συνεργεία του δήμου Κλεινοβού.

ZENITH