Skip to main content

Τριακόσια εκατ. ευρώ για το δρόμο Λάρισας-Κοζάνης-Φλώρινας

Κονδύλια ύψους 300 εκατ. ευρώ θα διατεθούν από το ΕΣΠΑ και το υπουργείο Υποδομών, προκειμένου ο οδικός άξονας να αποτελεί στο μέλλον αξιόπιστη εναλλακτική διαδρομή για τα Τέμπη.
Κονδύλια ύψους 300 εκατ. ευρώ θα διατεθούν από το ΕΣΠΑ και το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών για την ανακατασκευή του δρόμου Λάρισας-Κοζάνης-Φλώρινας προκειμένου ο συγκεκριμένος οδικός άξονας να αποτελεί στο μέλλον αξιόπιστη εναλλακτική διαδρομή για τα Τέμπη.

Την ανακοίνωση για τη διάθεση των πόρων έκανε η γγ περιφέρειας Θεσσαλίας,  Καλλιόπη Γερακούδη στο πλαίσιο σύσκεψης που έλαβε χώρα στη Λάρισα για το ζήτημα των Τεμπών παρουσία του νομάρχη Λάρισας, Λουκά Κατσαρού, αλλά και δημάρχων των οποίων οι δήμοι θίγονται άμεσα από τον αποκλεισμό της κοιλάδας.

Η κ. Γερακούδη εξήγησε ότι τα χρήματα θα διατεθούν τόσο για τη μελέτη όσο και για την κατασκευή του μεγάλου αυτού έργου. Όσον αφορά τις υφιστάμενες εναλλακτικές διαδρομές των Τεμπών, κάλεσε το νομάρχη και τους δημάρχους να καταθέσουν συγκεκριμένες και εμπεριστατωμένες προτάσεις με τα έργα αποκατάστασης που πρέπει να υλοποιηθούν στο οδικό δίκτυο του νομού Λάρισας, το οποίο έχει δεχθεί μεγάλο φόρτο οχημάτων μετά το κλείσιμο των Τεμπών.

Από την πλευρά του ο κ. Κατσαρός ξεκαθάρισε ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, με τη συμμετοχή και των υπηρεσιών της νομαρχίας, τα έργα αποκατάστασης. Συνάμα, πρότεινε να υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες στους δρόμους Ροδιάς – Συκαμινέας και Αχίλλειου- Καλαμακίου, οι οποίοι έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, αφού δέχονται καθημερινά χιλιάδες οχήματα. 

ZENITH