Skip to main content

Τροφοδοτεί τoυς φόβους για Grexit o Ντράγκι

Eίμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι ώστε να αποκρούσουμε τους βραχυπρόθεσμους κινδύνους από μια μετάσταση λόγω Ελλάδας τόνισε ο Μ. Ντράγκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον.

Η ΕΚΤ αναζωπύρωσε τη σεναριολογία για ενδεχόμενο Grexit μετά τις δηλώσεις Ντράγκι για την ετοιμότητα της τράπεζας να αντιμετωπίσει τη μετάδοσης της μόλυνσης σε άλλες αδύναμες οικονομίες της ευρωζώνης. «Eίμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι ώστε να αποκρούσουμε τους βραχυπρόθεσμους κινδύνους από μια μετάσταση λόγω Ελλάδας, Υπάρχουν μέτρα, τα οποία αν και σχεδιάστηκαν για άλλες περιπτώσεις είναι επαρκή. Αλλά μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά», τόνισε ο Μ. Ντράγκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον.

«Ολοι θέλουμε η Ελλάδα να πετύχει αλλά η απάντηση βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης» δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, που συναντήθηκε ανεπίσημα με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη στην Ουάσινγκτον, σημείωσε ότι υπήρξε πρόοδος "στη διαμόρφωση μια πολιτικής διαλόγου, που λειτουργεί καλά" μεταξύ Ελλάδας και των δανειστών της.

O ίδιος πρόσθεσε ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά ώστε οι δύο πλευρές να φθάσουν σε ένα πλήρες πακέτο.

Διευκρίνισε πως η παροχή της ρευστότητας μέσω του ELA θα συνεχιστεί όσο οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες και διαθέτουν collateral.

ZENITH