Skip to main content

Βγαίνω Voria: Μουσική, Θέατρο, Εικαστικά στη Θεσσαλονίκη

Και καθώς ο καιρός μας πετάει ευχάριστες νότες ηλιοφάνειας, η πολιτιστική ατζέντα της πόλης μας ανθίζει. Ο kallitexnis.gr κάνει επιλογές και προτείνει

Και καθώς ο καιρός μας πετάει ευχάριστες νότες ηλιοφάνειας και επιμέρους ζεστασιάς, η πολιτιστική ατζέντα της πόλης μας ανθίζει, προσθέτοντας ανοιξιάτικο άρωμα στις εξόδους μας. Ο kallitexnis.gr κάνει επιλογές και προτείνει…

Μουσική και Θέατρο

Παρασκευή 24 Απριλίου

Μέχρι τις 29 Απριλίου, το φεστιβάλ IN-EDIT επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη. Μία εβδομάδα γεμάτη μουσική και κινηματογράφο, με συναρπαστικά μουσικά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζονται στην Ελλάδα για πρώτη φορά, στον χώρο του ΟΛΥΜΠΙΟΝ  που φοιλοξενεί το φεστιβάλ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Μετά από μία ξεκαρδιστική καλοκαιρινή σεζόν και απο έναν πετυχημένο χειμώνα στο θέατρο Αθηνά, η κωμωδία της χρονιάς, των Παναγιώτη Καποδίστρια και Αργύρη Γιαμάλογλου «Δεν θα με Τρελάνεις Εσύ…Εμένα!» έρχεται στο θέατρο Εγνατία.

Οι «Ακαταμάχητοι Λεβέντες» επιτέλους στην Θεσσαλονίκη, από την ομάδα ΕπίPlay! Ξεδιπλώνουν τις περιπέτειές τους στην σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον, σε μια αυτοσχεδιαστική διήγηση, πραγματική υπερπαραγωγή, που θα κάνει την πόλη να παραμιλάει. Το μυστικό τους σχέδιο: επτασφράγιστο και δε θα τους πάρετε κουβέντα!

«Aφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο» από το Δημήτρη Μπάση και τη Ραλλία Χρηστίδου στο Θέατρο Βεργίνα, του Regency Casino
Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων η Ελένη Βιτάλη συναντά την Γλυκερία στο Recital Live Stage για να σας χαρίσουν μια ξεχωριστή βραδιά, παρέα με τις μοναδικές φωνές τους.

Το Fix Factory of Sound υποδέχεται τους “The Thurston Moore Band”, που για πρώτη φορά έρχονται στην Ελλάδα.

Σάββατο 25 Απριλίου

Το «Θέατρο του Άλλοτε» παρουσιάζει μια παράσταση εμπειρία, με τίτλο «Τίποτα» (Μια αδιανόητη ιστορία αγάπης), της Βαρβάρας Δουμανίδου, με τους Δημήτρη Βασιλειάδη, Βαρβάρα Δουμανίδου και Ευρώπη Αργυροπούλου. Η ιστορία εξελίσεται σε 2 σκηνές και 3 δωμάτια και ο αριθμός των θεατών δεν ξεπερνά τους 40.

Η Εταιρεία Θεάτρου Sforaris και το Φεστιβάλ Αθηνών, μετά το επιτυχημένο «Γιοι και κόρες», επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη και το Θέατρο Αυλαία με την παράσταση «Αβελάρδος και Ελοΐζα», σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, με τους Γιώργο Γλάστρα, Ελένη Κοκκίδου και Χριστίνα Μαξούρη.

Το BLOCK 33 ετοιμάζεται για το δέκατο Pre-Reworks Event, που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, και ανοίγει τις πόρτες του αυτό το Σάββατο, δίνοντας στο κοινό του μια γεύση με τους Carl Craig, Heidi και Ison.

Η εκπληκτική Sharon Kovacs κάνει μια μοναδική εμφάνιση στο Principal Club Theater που θα ανατρέψει όλα τα δεδομένα! Μαζί της θα εμφανιστουν οι Lifelike Portrait και The Moka Band.

Κυριακή 26 Απριλίου

Η ομάδα κουκλοθεάτρου ΑΛΑΝΤΑΛΟΥΜΠΑ και η ομάδα καλλιτεχνών SourLiBooM παρουσιάζουν την παιδική παράσταση κουκλοθεάτρου «Το Τελευταίο Δέντρο», στο Χώρο Τέχνης  SourLiBooM.

Κρουστόφωνο : «Χτύπα, φύσα, χόρδισε... ποιο όργανο μ' αρέσει;», στις 18.00, στο studio του Κρουστόφωνου, τα μουσικά όργανα μας συστήνονται μέσα από μουσικές δραστηριότητες και παιχνίδια. Πρόκειται για το τελευταίο, για τη φετινή σχολική χρονιά, multi-culti για παιδιά που διοργανώνει το Κρουστόφωνο για τους μαθητές και φίλους του.

Σε Πανελλήνια Πρώτη, η Πολιτεία Θεάτρου με υπερηφάνεια παρουσιάζει την παράσταση «Η δύναμη του σκότους» του Λέοντος Τολστόι, σε σκηνοθεσία και επιμέλεια Μαρία Μπαλτατζή.

Οι «Σειρήνες» είναι ένας μουσικός μονόλογος για την εξουσία, για την βία και για την δικαιοσύνη και αποτελούν concept της τριλογίας των τραγουδιών του τραγουδοποιού Γιώργου Οικονόμου (Σειρήνες, Χάος, Θυσία), στο θέατρο Σοφούλη.


To Blue Barrel υποδέχεται με μεγάλη χαρά τους Νasa Funk για ένα live γεμάτο ένταση και ρυθμό! Ανεβάζουν τη διάθεσή μας στα ύψη και κάνουν όλο το μαγαζί να χορεύει στον εκρηκτικό funk groove ρυθμό τους!

Εικαστικά

Το Goethe-Institut Thessaloniki και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν την έκθεση «Recorded Memories – Καταγεγραμμένη Μνήμη» στις Αποθήκες & Γραφεία Στρατού (Α’ Προβλήτα, Λιμάνι).

Το «Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης» και η εικαστική ομάδα TeeToTuM παρουσιάζουν την «πειραματική έκθεση» 1st International Photo Based Mail Art Exhibition, The Other / Ο άλλος. Συμμετέχουν 115 καλλιτέχνες, από 22 χώρες, με περισσότερα από 200 έργα, που με βάση / αφορμή τη φωτογραφία, πραγματεύονται το θέμα του «άλλου», στην Tettix Art Gallery (Διαλέττη 3, πίσω από την Αρμένικη εκκλησία στην περιοχή της ΧΑΝΘ).

Η έκθεση «Το σώμα και άλλες μικρές ιστορίες. Η Περφόρμανς στις Συλλογές του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης», που θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης (Αποθήκη Β1, λιμάνι) έως τις 6 Ιουνίου, αποτελεί ένα αφιέρωμα στην τέχνη της περφόρμανς, μέσα από την παρουσίαση φωτογραφιών και βίντεο, αρχείων και αντικειμένων που προέκυψαν από δράσεις αλλά και από εκθέσεις οι οποίες τα τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκαν στο ΚΜΣΤ, και αποτελούν πλέον σημαντικό τμήμα των συλλογών του.

ZENITH