Skip to main content

Βόμβα Νίκου Φίλη στη Βουλή για πρόωρες εθνικές εκλογές

Αν χρειαστεί να αναβαπτιστεί το πολιτικό μας σχέδιο στη γνώμη του λαού, τότε αυτό θα γίνει, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρουκέτα για πρόωρες εκλογές έριξε κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, εν μέσω πρωτοφανούς σύγκρουσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Απαντώντας στους επικεφαλής του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, Σταύρο Θεοδωράκη και Βαγγέλη Βενιζέλο, οι οποίοι κάλεσαν την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και να εγκαταλείψει τις «απειλές» περι εκλογών ή δημοψηφίσματος, ο κ. Φίλης τόνισε: «Αν χρειαστεί να αναβαπτιστεί το πολιτικό μας σχέδιο στη γνώμη του λαού, τότε αυτό θα γίνει».

«Μας έλεγαν ότι οι εκλογές θα διαλύσουν την οικονομία. Δεν έγινε. Τώρα λένε ξανά το ίδιο. Κάποιοι έχουν λόγο να τις φοβούνται. Εμείς δεν φοβόμαστε τις εκλογές», υπογράμμισε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε «Αν χρειαστεί το πολιτικό μας σχέδιο να αναβαπτιστεί στη γνώμη του λαού αυτό θα γίνει. Επιδιώκουμε συμβιβασμό. Αν αυτή η συμφωνία χρειαστεί νομιμοποίηση λαϊκή, εμείς  δεν θα φοβηθούμε. Επί συμφωνίας όμως, όχι επί συζητήσεων».

Επιπροσθέτως ξέγραψε κάθε ενδεχόμενο νέους κυβερνητικού σχήματος από την παρούσα Βουλή επισημαίνοντας «Κοιμούνται όρθιοι όσοι μιλούν για κυβερνήσεις συνεργασίας , άλλου προσανατολισμού σε αυτή τη Βουλή. Εμείς δεν θα κάνουμε αυτά που έκαναν οι άλλοι μετά από τις Κάννες».

ZENITH