Skip to main content

Ξεκινά η κατασκευή της παράκαμψης Γερακαρίου

Εντός των επόμενων ημερών ξεκινά η κατασκευή της παράκαμψης Γερακαρίου, στο δρόμο Λάρισας-Αγιάς, που αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση της προσβασιμότητας των παραλίων του νομού Λάρισας.
Εντός των επόμενων ημερών ξεκινά η κατασκευή της παράκαμψης Γερακαρίου, στο δρόμο Λάρισας-Αγιάς, που αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση της προσβασιμότητας των παραλίων του νομού Λάρισας. Το πρωί ο νομάρχης Λάρισας, κ. Λουκάς Κατσαρός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ, με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρίας «Λατομεία Τυρνάβου ΑΕ».

Η παράκαμψη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Φεβρουάριο του 2012. Το αντικείμενο του έργου αφορά στην παράκαμψη του επαρχιακού οδικού δικτύου Λάρισας-Αγιάς-Αγιοκάμπου στο βόρειο τμήμα του δημοτικού διαμερίσματος Γερακαρίου του Δήμου Αγιάς  συνολικού μήκους 2.828,95 μ. Ο σκοπός της παράκαμψης Γερακαρίου είναι η αλλαγή της υφιστάμενης χάραξης του επαρχιακού οδικού δικτύου Λάρισας-Αγιάς η οποία διέρχεται διαμέσου του οικισμού με αποτέλεσμα να υπάρχει αφενός μεν ο κίνδυνος ατυχημάτων αφετέρου λόγω του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου , να παρατηρείται κυρίως τους θερινούς μήνες, κυκλοφοριακή συμφόρηση. 

Αναλυτικά οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεσθούν είναι οι παρακάτω :
-Διαπλάτυνση του ήδη υπάρχοντος οδικού τμήματος σύμφωνα με την οριζοντιογραφία της μελέτης για την προσαρμογές της παράκαμψης (εισόδου & εξόδου αου οικισμού Γερακαρίου)  .
-Νέα χάραξη βόρεια του δημοτικού διαμερίσματος έχει πλάτος 10 μ. , με έρεισμα 1,5 μ. εκατέρωθεν της οδού και επενδεδυμένη τάφρο .
-Κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στην Χ. Θ. 0+520 μαζί με τα έργα εισόδου – εξόδου
-Κατασκευή πρανών καθώς και η επένδυση αυτών με φυτική γη.
-Κατασκευή τεχνικών σε θέσεις που προβλέπει η μελέτη του έργου
-Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου ανάντι , περίπου σε όλο το μήκος του υπό κατασκευή έργου.
-Κατασκευή δύο στρώσεων ασφαλτικού σκυροδέματος Α265 πλάτους 10  μέτρων.
-Σήμανση κάθετη και οριζόντια σε όλο το μήκος του οδικού τμήματος .
-Κατασκευή στηθαίων ασφαλείας σε ορισμένα τμήματα του έργου .
-Κατασκευή βραχοπαγίδων σε θέσεις που θα υποδειχθούν από την επίβλεψη. 

ZENITH