Skip to main content

Ξεκινά η κωνωποκτονία στα παράλια του νομού Λάρισας

Στα τέλη Απριλίου ξεκινά από τη νομαρχία Λάρισας η εφαρμογή του προγράμματος κωνωποκτονίας σε δήμους του νομού που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα, όπως είναι οι παραλιακοί και όσοι βρίσκονται κοντά σε
Στα τέλη Απριλίου ξεκινά από τη νομαρχία Λάρισας η εφαρμογή του προγράμματος κωνωποκτονίας, που εφαρμόζεται τέτοια εποχή κάθε χρόνο για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε δήμους του νομού που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα, όπως είναι οι παραλιακοί και όσοι βρίσκονται κοντά σε λιμνάζοντα νερά.

Ήδη, από τη νομαρχία ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή δημοσίου ανοικτού διαγωνισμού με στόχο την ανάδειξη μειοδότη που θα αναλάβει το σχετικό έργο. Το πρόγραμμα της κωνωποκτονίας θα εφαρμοστεί για τέσσερις μήνες και θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο. Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη για τη νομαρχία Λάρισας ανέρχεται στο ποσό των 90.000 ευρώ, ενώ με  σχετική  πίστωση με την ανάδοχο εταιρία  συμμετέχουν στο πρόγραμμα και οι  δήμοι Ευρυμενών, Κ. Ολύμπου, Πλατυκάμπου, Κιλελέρ και Αρμενίου.

Η νομαρχία Λάρισας πραγματοποιεί το πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών από το 1999, κυρίως στα βόρεια παράλια του νομού, στους δήμους Ευρυμενών και Κάτω Ολύμπου όπου επικρατούν ιδανικές συνθήκες (μεγάλες ελώδεις εκτάσεις, πυκνή βλάστηση κ.λπ.) για την ανάπτυξη των κουνουπιών, εφαρμόζοντας έτσι μέσω των ψεκασμών ένα ολοκληρωμένο και επιστημονικά αποδεκτό σχέδιο καταπολέμησης των προνυμφών με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, το οποίο επεκτάθηκε  από το 2006 και στις παρακάρλιες περιοχές με απόλυτη επιτυχία.

Για την καλύτερη εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών η νομαρχία Λάρισας πραγματοποιεί τους σχετικούς ψεκασμούς την ίδια περίοδο με τους όμορους νομούς, για να υπάρχουν ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα. Στόχος της έγκαιρης και φέτος έναρξης του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών είναι η ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης των περιοχών που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αλλά και να προστατευθούν οι κάτοικοι και οι παραθεριστές αυτών των περιοχών.

ZENITH