Skip to main content

Ξεκίνησε η κατασκευή της ιχθυόσκαλας στο Βόλο

Το πρώτο λιθαράκι για την κατασκευή της ιχθυόσκαλας στο Βόλο μπήκε χθες, καθώς ο ανάδοχος του έργου ξεκίνησε τις εργασίες κατασκευής της περίφραξης του χώρου όπου θα αναπτυχθεί το εργοτάξιο στο χώρο
Το πρώτο λιθαράκι για την κατασκευή της ιχθυόσκαλας στο Βόλο μπήκε χθες, καθώς ο ανάδοχος του  έργου ξεκίνησε τις εργασίες κατασκευής της περίφραξης του χώρου όπου θα αναπτυχθεί το εργοτάξιο στο χώρο παραπλεύρως των παλαιών σφαγείων του Βόλου και του δημοτικού πάρκινγκ.

Το κόστος κατασκευής των κτιρίων της ιχθυόσκαλας συμπεριλαμβανομένης και μικρής επέκτασης του υπάρχοντος κρηπιδώματος ανέρχεται στο ποσό των 4,5 εκατ.ευρώ, ενώ το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο σε 1,5 χρόνο. Για να προχωρήσουν οι εργασίες απαιτείται μερική μετακίνηση των εγκαταστάσεων της σημερινής ιχθυόσκαλας, γεγονός που συνεχίζει να αποτελεί αιτία αντιδράσεων από πλευράς των ιχθυεμπόρων.

Μαζί με τους αλιείς, οι ιχθυέμποροι τονίζουν ότι ο χώρος που τους διατίθεται δεν επαρκεί για την αποθήκευση και σωστή διακίνηση των αλιευμάτων. Οι ίδιοι διατρανώνουν και την ανάγκη αλλαγών στο σχέδιο για τα νέα κτίρια της ιχθυόσκαλας, προκειμένου, όπως σημειώνουν, να καταστεί πιο λειτουργική. Την κατασκευή του έργου εποπτεύει η Τεχνική Υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ τη λειτουργία του θα αναλάβει η ΕΤΑΝΑΛ ΑΕ.

ZENITH