Skip to main content

Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη - Θερμό χειροκρότημα στις ΕΔ (φωτο+vid)

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην παλαιά και νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, συνδέοντας με έναν ιδιαίτερο τρόπο τρεις γενιές ανθρώπων

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε για την ιστορική επέτειο του ΟΧΙ στην Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς του πρωί στην παλαιά και νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, συνδέοντας με έναν ιδιαίτερο τρόπο τρεις γενιές ανθρώπων, που βρέθηκαν εκεί ώστε να θαυμάσουν τα στρατιωτικά στελέχη και τα εντυπωσιακά άρματα να παρελαύνουν αλλά και τα πολιτικά τμήματα, που ήταν στην κεφαλή της παρέλασης, μετά από τρία χρόνια.

Περίπου στις 11:10, με τους ανάπηρους πολέμους και τα μέλη συλλογών Μακεδονομάχων που φώναζαν δυνατά «Ελλας Ελλάς Μακεδονία» άρχισε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και ακολούθησαν εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, σχολεία της Θεσσαλονίκης και μέλη πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων. 

Ακολούθησε η μπάντα της ΕΛΑΣ που συνόδευσε τα μηχανοκίνητα στρατιωτικά τμήματα.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Ο ασπασμός Τσούνη στον μητροπολίτη κ. Άνθιμο πριν την παρέλαση

Λίγο μετά τις 12:00 τελείωσε η παρέλαση των πολιτικών τμημάτων και ξεκίνησαν τα στρατιωτικά τμήματα. Στην αρχή κατέφθασαν ο τελετάρχης της παρέλασης και εκπρόσωποι των τριών Σωματων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνέχεια παρέλασαν τα τεθωρακισμένα οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ παρέλασε και η αστυνομία, όπως και η πυροσβεστική. Η παρέλαση, στις 13:00 συνεχίστηκε με τα πεζοπορα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων όπως με τους Λοκατζήδες να εισπράττουν θερμό χειροκρότημα.

Ακολούθησαν εντυπωσιακοί αεροπορικοί σχηματισμοί στον ουρανό της πόλης από ελικόπτερα και αεροσκάφη που εντυπωσίασαν τους παριστάμενους, τους επίσημους και του θεατές.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη - Εντυπωσιακή κοινό επίδειξη F-16 και Spitfire MJ 755 στον ουρανό (vid)

Στις θέσεις των επισήμων βρίσκονταν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για τη Μακεδονία και τη Θράκη Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Έλενα Ράπτη, Στράτος Σιμόπουλος, Δώρα Αυγέρη, Αλέξανδρος Τριανταφφυλίδης, Χάρης Καστανίδης, Κωνσταντίνα Αδάμου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και άλλοι επίσημοι. Την παρέλαση της Θεσσαλονίκης παρακολουθεί και ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Χαράλαμπος Πετρίδης. 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:






 

Πρώτη ενημέρωση: 11:07

ZENITH