Skip to main content

Ξεμπλοκάρει η νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

Το πράσινο φως στη νομαρχία Λάρισας, ώστε να προχωρήσει άμεσα στην τελική μελέτη εφαρμογής της συνδετήριας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, άναψε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Το πράσινο φως στη νομαρχία Λάρισας, ώστε να προχωρήσει άμεσα στην τελική μελέτη εφαρμογής της συνδετήριας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, άναψε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ανοίγοντας το δρόμο για το πλήρες ξεμπλοκάρισμα και την κατασκευή του έργου, που είχε βαλτώσει τους τελευταίους μήνες. Ειδικότερα, με απόφαση της υπουργού Υγείας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, περνά, πλέον, στη νομαρχία η αρμοδιότητα της έγκρισης της πλήρους μελέτης του έργου.

Πρακτικά και ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι η Νομαρχία Λάρισας και ειδικότερα οι Τεχνικές της Υπηρεσίες θα έχουν πλέον την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα για την έγκριση του τελικού σταδίου της μελέτης του έργου, που είναι η μελέτη εφαρμογής του, εκμηδενίζοντας την όποια καθυστέρηση από τυχόν γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Με απόφαση του νομάρχη Λάρισας και σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, η νομαρχία είχε αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης κατασκευής του έργου, η οποία παραδόθηκε στο υπουργείο από τον περασμένο Ιούλιο με στόχο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να αρχίσει η κατασκευή του έργου. Για τη μελέτη ξοδεύτηκαν από τις υπηρεσίες της νομαρχίας μόλις 65.000 ευρώ για εξωτερικές υποστηρικτικές εργασίες, αν και το υπουργείο την είχε προϋπολογίσει στα 2 εκατ. ευρώ. Πλέον, η κατασκευή της πτέρυγας φαίνεται να ξεμπλοκάρει μετά και την ανακοίνωση που έκανε σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Λάρισα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας ότι το έργο αναμένεται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Η νομαρχία, με την ολοκλήρωση της μελέτης εφαρμογής που αποτελεί και το τελευταίο στάδιο της μελέτης, θα καταθέσει το σχετικό φάκελο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη δημοπράτηση του έργου. Σε δηλώσεις του για τις εξελίξεις ο νομάρχης Λάρισας, Λουκάς Κατσαρός, εξέφρασε την ικανοποίησή του που «επιτέλους η κεντρική εξουσία κατανόησε την αναγκαιότητα του έργου για τους πολίτες του ν. Λάρισας και προχώρησε αποφασιστικά στην άρση των εμποδίων που υπήρχαν».

ZENITH