Skip to main content

Χωρίς ημερομηνία αφήνουν τον Τσίπρα οι Κινέζοι

Τι απαντάει η κινεζική πλευρά στα συνεχή αιτήματα του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο.

Μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό, ωστόσο, με πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, έγινε ακόμα και η τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Κινέζο ομόλογο του, στα μέσα της περασμένης εβδομάδας. Γιατί; Οι πληροφορίες της Voria.gr επιμένουν ότι ακόμα και σήμερα, δεν έχει ορισθεί ακριβής ημερομηνία επίσκεψης του κ.  Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο.  Ο τελευταίος θέλει όσο τίποτα άλλο να κάνει αυτή την επίσκεψη στην κινεζική πρωτεύουσα, για πολλούς, σημειολογικούς και ουσιαστικούς λόγους.

Όμως, οι Κινέζοι και παρά τα όσα περί του αντιθέτου διαδίδονται από την κυβέρνηση , αρνούνται επιμόνως να του ορίσουν ημερομηνία. Κατά συνέπεια, το όλο θέμα είναι στον αέρα και γι αυτό ο κ. Τσίπρας σηκώνει το ακουστικό και ζητά να μιλήσει με τον Κινέζο ομόλογο του, με την πρώτη ευκαιρία. Τι του απαντούν από το Πεκίνο; Το απλό ότι σχετικά με αυτή την υπόθεση πολλά θα εξαρτηθούν από την τύχη της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν το Πεκίνο δεν εξασφαλίσει το 67,7% του ΟΛΠ ή το χειρότερο το 51% σε πρώτη φάση και το 67,7% σε δεύτερη, τότε δεν πρόκειται να προσκαλέσουν ποτέ τον κ. Τσίπρα στην πατρίδα τους. Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι βάζουν και θέμα ΟΛΘ στο τραπέζι, γεγονός που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

ZENITH