Skip to main content

Υποψηφιότητα Διαμάντου για τη δημαρχία της Λάρισας

Τη βούλησή του να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο της Λάρισας στις επικείμενες αυτοιδοικητικές εκλογές δημοσιοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΚΔ Θεσσαλίας, Ντίνος Διαμάντος.
Τη βούλησή του να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο της Λάρισας στις επικείμενες αυτοιδοικητικές εκλογές δημοσιοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΚΔ Θεσσαλίας, Ντίνος Διαμάντος. Σε δήλωσή του ο κ. Διαμάντος υπογράμμισε ότι προχωρά στην ενέργεια αυτή με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης, με απόλυτη αντίληψη των δυσκολιών που διανύει η χώρα και οι πολίτες αλλά, και με βαθιά την πεποίθηση ότι μπορεί να φέρει σε πέρας μία δύσκολη αποστολή που θα ξεκινήσει την επόμενη μέρα των εκλογών του Νοεμβρίου.

Συνάμα, πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Στέκομαι με σεβασμό απέναντι σε όλους τους δημάρχους και τους αυτοδιοικητικούς που συνεισέφεραν σε όποιο βαθμό, στο όραμα μετά τη Μεταπολίτευση, αλλά και στην επιτέλεση ενός σημαντικού θετικού έργου, που με την ολοκλήρωση και της 12ετούς θητείας του νυν Δημάρχου κλείνει με θετικό ισοζύγιο ο κύκλος αυτός. Στέκομαι, όμως, με ανοικτές όλες μου τις αισθήσεις, στην αγωνία και την αβεβαιότητα που εκφράζουν οι συμπολίτες για το αύριο. Στέκομαι με την ίδια αγωνία απέναντι στις επόμενες γενιές, στις γενιές των παιδιών μας. Εμφορούμαι από την ίδια επιθυμία: να συνδιαμορφώσουμε για τη Λάρισα και την τοπική κοινωνία το «νέο όραμα», οριοθετώντας με σαφήνεια τις συντεταγμένες της πορείας μας προς τη «Νέα Εποχή». Απευθύνομαι σε όλους τους συμπολίτες, να συνταχθούν και να στηρίξουν μία Αδέσμευτη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία. Να συμμετέχουν στη μεγάλη και δύσκολη αυτή πρόκληση. Δεν περισσεύει κανείς στην κρίσιμη αυτή μάχη για το μέλλον. Ενεργός ρόλος στη «Νέα Εποχή» υπάρχει για όλους όσους θέλουν να συνεχίσουν μία προσπάθεια, να επανέλθουν ή να αρχίσουν τώρα. Η τοπική κοινωνία έδωσε μέχρι σήμερα με ποικίλους τρόπους το μήνυμα της ανανέωσης και της ανάγκης για μία νέα πορεία προς το μέλλον. Οι πολιτικοί σχηματισμοί, κρίσιμοι κρίκοι στην αλυσίδα της Δημοκρατίας, οφείλουν να αφουγκρασθούν την τοπική κοινωνία και να μην αποτελέσουν «αδύναμους κρίκους» σε μία περίοδο που αισθάνονται ιδιαίτερα, την απαξία των πολιτών. Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων απαιτεί μια φρέσκια ματιά. Οι παλαιές συνταγές μπαγιάτεψαν. Και δεν οδηγούν πουθενά.  Και στην κατεύθυνση αυτή, μέσα από καθαρές πολιτικές διαδικασίες που να εμφορούνται από τη δυναμική της κοινωνίας, οφείλουν να κάνουν τις επιλογές τους, για την απόφασή τους να στηρίξουν, αν στηρίξουν, εκείνους τους ανθρώπους που εμπιστεύεται και προκρίνει η τοπική κοινωνία. Κάνοντας, αν χρειασθεί, και υπέρβαση των εσωτερικών τους «ισορροπιών», ακόμα και των ορίων τους».

ZENITH