Skip to main content

Υποχώρησε κατά 30% ο τζίρος των Θεσσαλών εμπόρων

Δραματική πτώση που άγγιξε ακόμη και το 30% σημείωσε φέτος ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, κατά την περίοδο του Πάσχα.
Δραματική πτώση, που άγγιξε ακόμη και το 30%, σημείωσε φέτος ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, κατά την περίοδο του Πάσχα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Λαρισαίων εμπόρων η κίνηση στην αγορά ήταν εμφανώς περιορισμένη σε σχέση με την περσινή χρονιά, καθώς οι καταναλωτές ήταν ιδιαίτερα συγκρατημένοι στις αγορές τους και προμηθεύτηκαν τα απολύτως απαραίτητα.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην αγορά του Βόλου όπου οι έμποροι μιλούν για μία από τις χειρότερες Πασχαλινές περιόδους των τελευταίων ετών. Οι καταστηματάρχες δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για την κρίση που διέρχεται η αγορά και το φόβο τους για το μέλλον των επιχειρήσεών τους, τη στιγμή που δεν έχει υλοποιηθεί, όπως σημειώνουν, καμία δράση από πλευράς της πολιτείας που να στηρίζει την αναθέρμανση της αγοραστικής κίνησης και την ενίσχυση της ρευστότητας των ΜΜΕ.

Μεγάλη κρίση διέρχονται και οι επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης, όπου οι πελάτες περιορίστηκαν αισθητά ενώ το ίδιο συνέβη και με την κατανάλωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε νυχτερινά κέντρα της Θεσσαλίας έβρισκε κανείς άνετα τραπέζι τη βραδιά της Ανάστασης ενώ πέρσι δεν έπεφτε καρφίτσα στους εν λόγω χώρους. Μείωση υπήρξε, όμως και στις κρατήσεις τουριστικών καταλυμάτων της Θεσσαλίας, η οποία ξεπέρασε το 20% σε περιοχές με αυξημένη επισκεψιμότητα κατά την περίοδο του Πάσχα, όπως το Πήλιο, η Καλαμπάκα, η λίμνη Πλαστήρα κ.α.

ZENITH