Skip to main content

Υστέρηση εσόδων στις εφορίες της Θεσσαλίας

Υστέρηση εσόδων στις εφορίες της Θεσσαλίας, που κυμαίνεται μεταξύ 5% και 20% έναντι των στόχων, διαπίστωσε σήμερα ο Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε αι
Υστέρηση εσόδων στις εφορίες της Θεσσαλίας, που κυμαίνεται μεταξύ 5% και 20% έναντι των στόχων, διαπίστωσε σήμερα ο Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη σε ΔΟΥ της Λάρισας και του Βόλου. Νωρίς το πρωί ο κ. Γεωργακόπουλος επισκέφθηκε τις ΔΟΥ Βόλου και Ν. Ιωνίας και πέραν της υστέρησης στα έσοδα, έκανε παρατηρήσεις για βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών από το προσωπικό τους, το οποίο χαρακτήρισε επαρκές.

Ακολούθησε επίσκεψη στις τρεις ΔΟΥ της Λάρισας και σε Οικονομικές Υπηρεσίες του νομού, όπου υπήρξαν αντίστοιχες παρατηρήσεις για τα έσοδα και την εξυπηρέτηση του κοινού. Στη συνέχεια ο Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών προήδρευσε σύσκεψης με τους διευθυντές της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων και των ΔΟΥ της Λάρισας δίνοντας αυστηρές κατευθύνσεις για την ενίσχυση της αποδοτικότητας του ελεγκτικού μηχανισμού με σαφείς στόχους την πάταξη της φοροδιαφυγής και την αύξηση των κρατικών εσόδων. Ο κ. Γεωργακόπουλος χαρακτήρισε ζήτημα πρώτης προτεραιότητας την πάταξη της παραοικονομίας, η οποία αγγίζει τα 100 δισ. ευρώ στη χώρα μας. Συνάμα, εξέφρασε τη δυσφορία του για την υστέρηση των εσόδων στις ΔΟΥ της Θεσσαλίας, καλώντας τους διευθυντές και τα στελέχη τους να εντείνουν τους ρυθμούς είσπραξης των εσόδων του κράτους.

ZENITH