Skip to main content

«Ήρθε η ώρα στήριξης της Ελλάδας»

Την πεποίθησή του ότι η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΔΝΤ δεν θα πρέπει να καθυστερήσει περαιτέρω εξέφρασε αναλυτής της Fitch Ratings στο Reuters.
Την πεποίθησή του ότι η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΔΝΤ δεν θα πρέπει να καθυστερήσει περαιτέρω, λόγω της έλλειψης σαφήνειας σχετικά με το «δίχτυ ασφαλείας» και της αλματώδους αύξησης του spread, εξέφρασε αναλυτής της Fitch Ratings στο Reuters.

Ο αναλυτής επισημαίνει ότι έχει έρθει η στιγμή Ελλάδα να ζητήσει ενεργοποίηση του πακέτου βοηθείας, «επειδή τα spreads ενισχύονται, επειδή, παρά τα όσα έχει κάνει η ΕΕ και η ευρωζώνη, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει ακόμη έλλειψη σαφήνειας (και) σύγχυση για το τι σκοπεύουν να κάνουν, πότε σκοπεύουν να το κάνουν και τι (κεφάλαια) θα αφορά αυτό».

«Εξαρτάται πλέον από την ελληνική κυβέρνηση να πάει δημόσια στην ΕΕ και το ΔΝΤ και να ζητήσει τα κεφάλαια και τη στήριξη, δεν νομίζω ότι το θέμα μπορεί να καθυστερήσει για πολύ. Είναι καιρός η ευρωζώνη και η Ελλάδα να αναγνωρίσουν πλήρως την έκταση των προβλημάτων τους», κατέληξε.

ZENITH