Skip to main content

3E: Χορηγός σε Ιατρικές υπηρεσίες ακριτών από 27 νησιά

Πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά το κοινωνικό πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση στα Ελληνικά Νησιά» από την Coca-Cola 3E σε συνεργασία με Επιστημονική Εταιρία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος.
Πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση στα Ελληνικά Νησιά» από την Coca-Cola 3E σε συνεργασία με Επιστημονική Εταιρία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος, στο πλαίσιο της "Εταιρικής Ευθύνης".

Στόχοι του προγράμματος αποτελούν η ενίσχυση των ιατρικών υπηρεσιών που προσφέρονται στα νησιά μας κατά την ιδιαίτερα απαιτητική καλοκαιρινή περίοδο και η έγκυρη ενημέρωση των κατοίκων και των παραθεριστών για θέματα υγείας.

Κατά τη διάρκεια του φετινού προγράμματος, 280 φοιτητές των Ιατρικών σχολών προσέφεραν για ακόμα μία χρονιά τις εθελοντικές υπηρεσίες τους στο έργο των ιατρών σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση 15.000 ιατρικών περιστατικών. Οι φοιτητές-μέλη της ΕΕΦΙΕ ενημέρωσαν τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών αναφορικά με καίρια θέματα υγείας, διανέμοντας 172.000 ενημερωτικά φυλλάδια.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε 27 νησιά (Κέρκυρα, Παξοί, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Λευκάδα, Ιθάκη, Πάρος, Κύθηρα, Ύδρα, Κέα, Άνδρος, Σύρος, Τήνος, Νάξος, Σέριφος, Σκιάθος, Ίος, Αμοργός, Ρόδος, Πάτμος, Κως, Χίος, Σαντορίνη, Κίμωλος, Κάρπαθος, Σκύρος, και Αλόννησος).

Επιπλέον, η Coca-Cola Τρία Έψιλον προσέφερε στα κέντρα υγείας 14 νησιών απαραίτητο εξοπλισμό για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Σύμφωνα με την εταιρία, "το πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση στα Ελληνικά Νησιά» αποτελεί για την Coca-Cola Τρία Έψιλον μια έμπρακτη προσφορά στις τοπικές κοινωνίες, συμβάλλοντας στην ενίσχυση των ιατρικών υπηρεσιών, που είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα. Παράλληλα, ενισχύει την έννοια του εθελοντισμού και προσφέρει πολύτιμες εμπειρίες στους σημερινούς φοιτητές και αυριανούς ιατρούς της χώρας μας".

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και υλοποιείται με τη σύμπραξη των κατά τόπους οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

ZENITH