Skip to main content

Άδεια επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης διεκδικεί η Romtelecom

Στην παραχώρηση δύο αδειών DVB-T επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης προχωρά η κυβέρνηση της Ρουμανίας. Ποια είναι η λίστα των «μνηστήρων», εκτός της θυγατρική του ΟΤΕ.
Ενδιαφέρον για την απόκτηση άδειας εφαρμογής υπηρεσιών που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, εκδηλώνει η θυγατρική του ΟΤΕ στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με την τοπική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών, η Romtelecom προχώρησε στην απόκτηση των βιβλίων προσφορών για το διαγωνισμό που δρομολογεί η κυβέρνηση της χώρας, προκειμένου να εκχωρήσει σε ενδιαφερόμενους δύο άδειες DVB-T επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.

Στη λίστα των «μνηστήρων» των προς πώληση αδειών, εκτός από τη θυγατρική του ΟΤΕ, περιλαμβάνονται και οι RCS & RDS, TDF S.A.S., National Radio-communications Company, Media Sat, Osterreichische Rundfunksender GmbH & Co KG (ORS) και η General Satellite Sofia.

Με εξαίρεση, μάλιστα, την τελευταία, η οποία ενδιαφέρεται για μία μόνο από τις εκχωρούμενες άδειες, οι υπόλοιπες έξι αγόρασαν τα βιβλία προσφορών και για τις δύο.

Όσον αφορά στα βήματα που θα ακολουθήσουν στο διαδικαστικό, έγινε γνωστό ότι αν υπάρξουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πάρουν τα σχετικά έγγραφα έως την 31η Αυγούστου, με προοπτική η νικητής του διαγωνισμού για την πρώτη άδεια να ανακοινωθεί στις 28 Σεπτεμβρίου και για τη δεύτερη στις 8 Οκτωβρίου, αντίστοιχα.

Στη γειτονική Σερβία, εξάλλου, η Telekom Srbija, στην οποία επίσης έχει συμμετοχή ο ΟΤΕ, με ποσοστό 20% στο μετοχικό της κεφάλαιο, έκανε γνωστό πως τα τελευταία τρία χρόνια έχει ολοκληρώσει επενδύσεις 150 εκ. ευρώ για την ανάπτυξη της θυγατρικής κινητής τηλεφωνίας MTel που διατηρεί στην αγορά του Μαυροβουνίου.

Στη διάρκεια του Αυγούστου, δε, η εταιρεία θα θέσει σε πλήρη λειτουργία και το καλώδιο οπτικής ίνας που συνδέει τις πόλεις Vrbnica και Bar, προϋπολογισμού δαπάνης 7,5 εκ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή η Mtel διαθέτει στο Μαυροβούνιο 300 χιλ. πελάτες κινητής τηλεφωνίας και περίπου 7.000 πελάτες σταθερής, ενώ η κάλυψή της φθάνει το 98% του πληθυσμού του Μαυροβουνίου.

ZENITH