Skip to main content

Άδεια για 250.000 άτομα είχε η τοποθεσία του Love Parade

Η τοποθεσία όπου έγινε το Love parade, στο Ντούισμπουργκ, είχε λάβει άδεια για να φιλοξενήσει 250.000 ανθρώπους, αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel.
Η τοποθεσία όπου έγινε το Love parade, στο Ντούισμπουργκ, όπου 19 άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν προκλήθηκε πανικός, τράπηκαν σε άτακτη φυγή και ποδοπατήθηκαν, είχε λάβει άδεια για να φιλοξενήσει 250.000 ανθρώπους, αναφέρει απόψε η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel επικαλούμενη ένα διοικητικό έγγραφο.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων που επιτρεπόταν στην τοποθεσία αυτή είχε περιοριστεί σε 250.000, λόγω της έλλειψης σχεδίων επέμβασης της πυροσβεστικής και ανεπαρκών μέτρων ασφαλείας, γράφει η SpiegelOnline αναφερόμενη σε έγγραφο της 21ης Ιουλίου του 2010 που απευθυνόταν στη Lopavent, διοργανώτρια εταιρεία του φεστιβάλ μουσικής techno.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η αστυνομία έσβησε όλα ντοκουμέντα που αφορούν την Love parade, συμπεριλαμβανομένων των διαταγών για επέμβαση, τις εκθέσεις και τους χάρτες που υπήρχαν στους υπολογιστές των υπαλλήλων που ήταν υπεύθυνοι για τη μουσική εκδήλωση.

«Η πολύ μεγάλη ΄συσκευή αναρρόφησης΄ έφθασε εκεί πολύ γρήγορα», δήλωσε ένας αστυνομικός, που αναφέρεται υπό τον όρο της ανωνυμίας από το Spiegel Online.

Λίγο πριν από την τραγωδία που συνέβη κοντά σε μια σήραγγα, μοναδική πρόσβαση προς το χώρο της συναυλίας, μέσω ενός πρώην σταθμού εμπορευματικών μεταφορών, οι διοργανωτές της εκδήλωσης είχαν αναφέρει 1,4 εκατομμύρια συμμετέχοντες, έναν αριθμό που δεν επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία.

Ο χώρος όπου έγινε το Love parade, με επιφάνεια τουλάχιστον 120.000 μ2, «θα μπορούσε να φιλοξενήσει έως και 300.000 άτομα και δεν ήταν πλήρης», διαβεβαίωσε σήμερα ο Βόλφγκανγκ Ράμπε, επικεφαλής της μονάδας αντιμετώπισης κρίσεων της πόλης αυτής στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Δικαστική έρευνα έχει αρχίσει για να ρίξει φως στο δράμα αυτό που στοίχισε το Σάββατο τη ζωή σε 19 άτομα, μεταξύ των οποίων επτά αλλοδαποί, και προκάλεσε περίπου 340 τραυματίες.

ZENITH