Skip to main content

Άδειασμα σε Νικολόπουλο από Ξουλίδου για τα γερμανικά στα σχολεία

Άρωμα εμφυλίου στους ΑΝΕΛ, καθώς η τομεάρχης Παιδείας του κόμματος Σταυρούλα Ξουλίδου «άδειασε» τον Νίκο Νικολόπουλο για το θέμα της διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας στα δημοτικά σχολεία.

Οι δηλώσεις του Νίκου Νικολόπουλου περί κατάργησης των γερμανικών στα σχολεία ως αντίδραση στην πολιτική των Μέρκελ - Σόιμπλε φαίνεται πως δεν προκάλεσαν δυσφορία μόνο στα υπόλοιπα κομματα, καθώς η τομεάρχης Παιδείας των ΑΝΕΛ, Σταυρούλα Ξουλίδου, «άδειασε» σήμερα τον γραμματέα της ΚΟ των ΑΝΕΛ.

«Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα κατάργησης ή αντικατάστασης της Γερμανικής Γλώσσας στα δημόσια σχολεία από τον Τομέα Παιδείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Το Πρόγραμμα Σπουδών στα δημόσια σχολεία δεν καταρτίζεται βάση προσωπικών τοποθετήσεων αλλά κατόπιν διαλόγου του υπουργείου Παιδείας με τα συναρμόδια όργανα», αναφέρει χαρακτηριστικά σε σημερινή της ανακοίνωση η κ. Ξουλίδου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νικολόπουλος ζήτησε με ερώτησή του προς το υπουργείο Παιδείας να καταργηθεί η διδασκαλία των γερμανικών και να αντικατασταθεί με κάποια άλλη γλώσσα όπως η Ιταλική ή Ρωσική ή Ισπανική ή Αραβική.

ZENITH