Skip to main content

Αδιάλλακτοι εμφανίζονται οι αγρότες

Μικροένταση μεταξύ των ΜΑΤ που βγήκαν στον δρόμο Θεσσαλονίκης - Μουδανίων στον κόμβο του περιφερειακού, προκειμένου να κόψουν πορεία των αγροτών προς την πόλη. Ξεκίνησε ο διάλογος με τους αγρότες στο
Μέσα στην Θεσσαλονίκη με τα τρακτέρ τους μπαίνουν οι αγρότες της Τρίγλιας με σκοπό να φτάσουν στην γενική γραμματεία Μακεδονίας Θράκης. Μικροένταση έχει δημιουργηθεί με άνδρες των ΜΑΤ που βγήκαν στον δρόμο Θεσσαλονίκης - Μουδανίων στον κόμβο του περιφερειακού, προκειμένου να κόψουν την πορεία τους προς την πόλη.

Παράλληλα, άρχισε σήμερα, Δευτέρα, στο Ζάππειο Μέγαρο, ο διάλογος για την αγροτική οικονομία. Οι παραγωγοί αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους, ενώ η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή επανέλαβε την Κυριακή πως την παρούσα δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσων οικονομικών ενισχύσεων.

Στη συνάντησή της με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών, που εκπροσωπούν 14 μπλόκα, η υπουργός είπε ότι αν και δεν υπάρχουν άμεσα τα χρήματα, «υπάρχει δυνατότητα να εξοικονομηθούν πόροι και να ενισχυθεί το αγροτικό εισόδημα με θεσμικές παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα».

Μετά τη συνάντηση οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους, προχωρώντας στον αποκλεισμό Τελωνείων, οδικών αρτηριών, ακόμα και σιδηροδρομικών γραμμών.

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να αυξηθεί ο αριθμός των μπλόκων, να μην ανοιγοκλείνουν οι δρόμοι ούτε ως ένδειξη καλής θέλησης και να κλείσουν οι παρακαμπτήριες οδοί.

Στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα οι εκπρόσωποι των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων έχουν προειδοποιήσει πως από σήμερα δεν θα επιτρέπουν πλέον τη διέλευση ούτε των Ι.Χ, ούτε των φορτηγών με ευπαθή προϊόντα.

Επιπλέον, οι αγρότες έκλεισαν και τη σιδηροδρομική γραμμή που ενώνει την Ελλάδα με τη Βουλγαρία.

Στα Πράσινα Φανάρια οι αγρότες θα κλείσουν τον δρόμο από 13:30 έως 14:30 και από 19:30 έως 20:30. Ανοιχτός είναι ο κόμβος των Μαλγάρων.

Σήμερα, έως τις 14:30 το μεσημέρι, κλειστές θα είναι οι παρακαμπτήριες των Τεμπών. Προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα φορτηγά που βρίσκονται στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, καθώς οι αγρότες της Θεσπρωτίας ανοίγουν και κλείνουν ανά διαστήματα την πρόσβαση προς το λιμάνι.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι οδηγοί που κινούνται στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης της Εγνατίας οδού, αφού εκτός από τα δύο μπλόκα, στη Χρυσούπολη Καβάλας και στα Κερδύλλια Σερρών, στη 1 το μεσημέρι έκλεισε η παλιά εθνική οδό Σερρών - Καβάλας, αλλά και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι.

Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Βέροιας, στο ύψος της Νέας Χαλκηδόνας, προχώρησαν οι αγρότες της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Χωρίς να δημιουργούν προβλήματα παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών της Χαλκιδικής, στον κόμβο της Τρίγλιας, ενώ οι αγρότες αποφάσισαν να κλείσουν τον κόμβο από τις 15:00 μέχρι τις 17:00.

Κλειστός είναι ο συνοριακός σταθμός της Δοϊράνης, το τελωνείο των Ευζώνων στο νομό Κιλκίς. Στις11 το πρωί έκλεισε η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Σερρών, στη διασταύρωσηΣτρυμωνικού, το τελωνείο Εξοχής, ο κόμβος Βογατσικού Καστοριάς και οδρόμος Φλώρινας - Καστοριάς.

Στο νομό των Γρεβενών 40 τρακτέρ παραμένουν στον κόμβο της Εγνατίας, ενώ τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί και στη γέφυρα των Σερβίων, στην Κοζάνη, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Στη Θεσσαλία οι αγρότεςπαραμένουν στον κόμβο της Νίκαιας, ενώ από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3το μεσημέρι έκλεισαν τις διασταυρώσεις της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας- Βόλου και Αγιάς, στη θέση Πλατύκαμπος. Επίσης τις ίδιες ώρεςπαρέμεινε κλειστός και ο δρόμος Λάρισας - Κοζάνης, έξω από τον Τύρναβο.

ZENITH