Skip to main content

Advartia: Δυναμική παρουσία στα φωτοβολταϊκά

Πενήντα έργα φωτοβολταϊκών στην Κρήτη και 20 στη Ρόδο ανέλαβε η Advartia, όπως επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Μιχάλης Παπαοικονόμου, ο οποίος εκτιμά ότι φέτος ο τζίρος της εταιρίας θα ξεπερά
 Δέκα νέα έργα  στην Κρήτη για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών ξεκινάει η εταιρία Advartia, που έχει την έδρα της στη Θεσσαλονίκη, αλλά η δραστηριότητά της εκτείνεται ανά την Ελλάδα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Μιχάλης Παπαοικονόμου, μιλώντας στη Voria.gr αναφέρει ότι τα δέκα έργα θα υλοποιηθούν στο νομό Ηρακλείου σε 60 στρέμματα, ενώ  η ισχύς τους είναι  80 kwp το καθένα. Τονίζει ότι αυτοί οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί είναι ένα μικρό κομμάτι από μία σειρά έργων από μακροχρόνιες συμβάσεις με ξένους επενδυτές για υλοποίηση έργων στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με τον κ. Παπαοικονόμου, στο νησί της Κρήτης  ο αριθμός των έργων εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων και φωτοβολταϊκών πάρκων θα προσεγγίσει συνολικά τα 50, ενώ έχει συνάψει συμφωνία και για άλλα 20 στη Ρόδο. Η εταιρία Advartia έχει υλοποιήσει ήδη έργα εγκατάστασης φωτοβολταικών σταθμών σε Καβάλα, Θήβα, Κατερίνη, Λάρισα, Ρόδο, Κιλκίς και Πελοπόννησο.

Ο κ. Παπαοικονόμου εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών για την υπερδωδεκάμηνη χρήση του 2009 ήταν 4,5 εκατ. ευρώ, αλλά φέτος προβλέπει σημαντική αύξηση. Εκτιμά ότι στην τρέχουσα χρήση ο κύκλος εργασιών θα κυμανθεί μεταξύ 20-30 εκατ. ευρώ.
 
Ο κ. Παπαοικονόμου αναφέρει ότι σε στενή συνεργασία με τους επενδυτές και τα πιστωτικά ιδρύματα, με αναλυτικό και εμπεριστατωμένο σχεδιασμό και διαχείριση του έργου, η Advartia σχεδίασε και υλοποιεί επενδύσεις με μειωμένο ρίσκο για τους πελάτες της, υψηλές αποδόσεις και μακρύ ορίζοντα.

Θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει προσελκύσει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, αλλά με αφορμή την κρίση θα γίνει ένα ξεκαθάρισμα, καθώς οι τράπεζες έχουν κλείσει τη στρόφιγγα χρηματοδοτήσεων και στηρίζουν χρηματοδοτικά μόνο τις φερέγγυες πρωτοβουλίες.

H Advartia στην Κρήτη θα υλοποιήσει άλλα 40 έργα για τους ίδιους και άλλους επενδυτές, ενώ έχει αναλάβει επίσης τη μακροχρόνια διαχείριση όλων αυτών των φωτοβολταϊκών σταθμών.

Ο κ. Παπαοικονόμου τέλος αναφέρει ότι η εταιρία του προετοιμάζεται για να συμμετάσχει στην έκθεση Ecotec 2010 που πραγματοποιείται από την Πέμπτη 22 έως και την Κυριακή 25 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο Expo Athens στην Ανθούσα Αττικής.

ZENITH