Skip to main content

AEGEAN: Εξαγορά της Verbeke Bunkering

Στην εξαγορά της Verbeke Bunkering N.V. προχώρησε η ελληνικών συμφερόντων, εισηγμένη στο NYSE, διεθνής εμπορική εταιρία ανεφοδιασμού ναυτιλιακών καυσίμων AEGEAN. Στην κατοχή της θα περιέλθουν τα 18 εφ
Στην εξαγορά της Verbeke Bunkering N.V. προχώρησε η ελληνικών συμφερόντων εισηγμένη στο NYSE διεθνής εμπορική εταιρία ανεφοδιασμού ναυτιλιακών καυσίμων AEGEAN.

Βάσει της συμφωνίας εξαγοράς στην κατοχή της AEGEAN θα περιέλθουν τα 18 εφοδιαστικά δεξαμενόπλοια της Verbeke (εννέα ιδιόκτητα και εννέα ναυλωμένα), καθώς και 1 νεότευκτο εφοδιαστικό δεξαμενόπλοιο προγραμματισμένο για παράδοση το 2010.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας η Verbeke θα συνεχίσει τη λειτουργία της στα ιδιόκτητα γραφεία της στην πόλη Sint-Job-In-΄t-Goor πλησίον της Αμβέρσας με την καθοδήγηση της AEGEAN, ενώ τη Γενική Διεύθυνση θα εξακολουθήσει να έχει ο μέχρι τώρα Chief Executive Officer κ. Tony Vertommen.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, με αυτήν την στρατηγικής σημασίας εξαγορά η AEGEAN αυξάνει σημαντικά τους όγκους πωλήσεών της και δίνει σημαντική ώθηση στο επενδυτικό της πρόγραμμα, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της και σε άλλες αγορές της παγκοσμίου ναυτιλίας.

Η Verbeke είναι στην αγορά bunkering για περισσότερο από 100 χρόνια και σαν φυσικός προμηθευτής, καλύπτει την περιοχή ARA συμπεριλαμβανομένων λιμένων/κλειδιά που βρίσκονται πλησίον αυτής όπως Ghent, Zeebruges, Flushing, Terneuzen και Sluiskil.

Σημειώνεται ότι η Verbeke για το 12μηνο του 2009 η εταιρία πούλησε σε σύνολο περίπου 3.500.000 μετρικούς τόνους, ενώ με την ολοκλήρωση της εξαγοράς η AEGEAN αναμένει να προμηθεύει περισσότερους από 1.000.000 μετρικούς τόνους ναυτιλιακά καύσιμα τον μήνα, σε παγκόσμια βάση.

ZENITH