Skip to main content

«Αφόρητη η οικονομική κατάσταση της Πορτογαλίας»

Αφόρητη χαρακτήρισε την επικρατούσα κατάσταση στην Πορτογαλία, αναφερόμενος ευθέως στην οικονομική δυσπραγία, ο πρόεδρος της χώρας, Άνιμπαλ Καβάκο Σίλβα.
Αφόρητη χαρακτήρισε την επικρατούσα κατάσταση στην Πορτογαλία, αναφερόμενος ευθέως στην οικονομική δυσπραγία, ο πρόεδρος της χώρας, Άνιμπαλ Καβάκο Σίλβα, σε ομιλία του στο πλαίσιο του σημερινού εορτασμού της πορτογαλικής εθνικής επετείου.

«Φθάσαμε σε μία αφόρητη κατάσταση. Έχουμε να δουλέψουμε πολύ, έχουμε να υποστούμε θυσίες αναπόφευκτες, έχουμε να κάνουμε μία προσπάθεια τεράστια», υπογράμμισε ο Πορτογάλος πρόεδρος, που ανήκει στο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της αντιπολίτευσης.

«Οι πολιτικοί, ας εργαστούν για την εθνική συνοχή μας», πρόσθεσε, «αφού θα πρέπει οι Πορτογάλοι να απολαύσουν τώρα και δικαιοσύνη και συνοχή, αυτή είναι η πολιτική προτεραιότητα της ώρας, κατ΄ εμέ».

«Δύσκολη χαρακτηρίζω την κατάστασή μας, όπως πολλών κρατών της ΕΕ σήμερα, αλλά όχι αφόρητη», δήλωσε σε μία πρώτη δημόσια αντίδραση μιλώντας στη Λισσαβώνα ο πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες.

ZENITH