Skip to main content

Αγωγή Σηφουνάκη κατά Βγενόπουλου

Αγωγή κατά του Α.Βγενόπουλου κατέθεσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μέσω των συνηγόρων του, με αφορμή τις δηλώσεις του ισχυρού άνδρα της Marfin για τη διαχείριση χορηγίας του, ύψους 14
Αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του πρόεδρου της Μarfin, Ανδρέα Βγενόπουλου, κατέθεσε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νίκος Σηφουνάκης, μέσω των συνηγόρων του, Άγγελου Καραχάλιου και Νίκου Κωνσταντόπουλου. Το γεγονός που προκάλεσε την αγωγή είναι οι δηλώσεις του κ. Βγενόπουλου σε σχέση με τη διαχείριση χορηγίας ύψους 50 εκατ. δραχμών (ή 146 .000 ευρώ) μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Σάμου.

«Κατ΄ επανάληψη ο κ. Βγενόπουλος χρησιμοποίησε εν γνώσει του ψεύδη, προκειμένου να μεσυκοφαντήσει για την γνωστή πλέον υπόθεση της Σάμου, αν και εκ τωνπροτέρων γνώριζε ότι παραποιούσε προκλητικά την αλήθεια. Με συνεχείς τηλεοπτικές εμφανίσεις του, αναπαρήγαγε αναληθείςισχυρισμούς ως προς τη διάθεση και διαχείριση της χρηματικής δωρεάς του», τόνισε ο κ. Σηφουνάκης.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος της Marfin, «δεν ανασκεύασε τους ψευδείς ισχυρισμούς του και όταν ακόμα οι φορείςτης Σάμου, ο νυν και τέως Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο τουΠυθαγορείου, με δηλώσεις τους απέδειξαν δημοσίως ότι ήταν οιαποκλειστικοί αποδέκτες και διαχειριστές - μέσω του ΤαμείουΠαρακαταθηκών και Δανείων - της χορηγίας της Marfin για τη φύτευσηελαιοδένδρων που είχαν καεί».

«Εκείνος πλέον που χρωστάει εξηγήσεις στην ελληνική κοινωνία, τις οποίεςθα κληθεί να δώσει μέσω της Ελληνικής Δικαιοσύνης, είναι ο κ.Βγενόπουλος, που για πολλοστή φορά εξαπολύει κατά βούληση σχεδιασμένεςμε όλες τις επικοινωνιακές τεχνικές επιθέσεις σε βάρος θεσμών καιπροσώπων», υπογράμμισε ο κ. Σηφουνάκης.

Απάντηση Βγενόπουλου

«Ο κ. Ν. Σηφουνάκης κατέθεσε αγωγή εναντίον μου, αφού έμαθε ότι η Δικαιοσύνη έχει κινηθεί αυτεπάγγελτα για σχετικές υποθέσεις που τον αφορούν. Καλοδεχούμενη η αγωγή, αλλά απορώ και τον προκαλώ γιατί δεν μου υπέβαλε και μήνυση στα Ποινικά Δικαστήρια. Εγώ θα του καταθέσω και αγωγή και μήνυση και ελπίζω μέχρι την εκδίκασή της να έχει αλλάξει η πρακτική της αντιμετώπισης της «ασυλίας» των βουλευτών», αναφέρει σε δήλωσή του ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

«Επιτέλους τέλειωσαν τα επικοινωνιακά τερτίπια και θα μιλήσει η Ελληνική Δικαιοσύνη», προσθέτει.

ZENITH